I když by princ William (35) byl nyní asi nejraději po boku své těhotné manželky, kvůli svým královským povinnostem nemůže. Místo péče o Kate se tak musel například zúčastnit akce na na podporu sbírky pro sirotky, jejímž je patronem.

Zde se druhý následník britského trůnu mimo jiné setkal i s paní Iris Orrell (98), s kterou se dal do řeči. Žena vévodovi z Cambridge vyprávěla o tom, jak dala život třem dětem a během těhotenství ji sužovala nemoc velmi podobná té, kterou má vévodkyně Kate.

Téma Willama samozřejmě zaujalo, jelikož se o svou milovanou ženu velmi strachuje. „Zhoršovalo se to s každým těhotenstvím?“ zeptal se podle Daily Mailu důchodkyně a ta mu odpověděla, že ano. Také mu prozradila, co jí lékaři před lety na silné ranní nevolnosti poradili. Kate by podle ní měla jíst hodně sušenek.

Princ přitakal s tím, že o údajných účincích slyšel. „Zázvorové sušenky, ale bohužel ani zázvor s tímhle nic nenadělá. Už jsme to všechno vyzkoušeli,“ prozradil William. Neuvedl ale, zda tento pokus proběhl teď či během předchozích těhotenství.

Je ale jasné, že ani tento zázračný recept nezabral. U Kate se totiž projevil stav nazývaný hyperemesis gravidarum. V podstatě se jedná o extrémně těžké těhotenské nevolnosti, kdy žena opakovaně zvrací i několikrát za den. Kvůli tomu je pro nastávající matku velmi obtížné přijímat živiny a v ohrožení je tak ona i její plod. Poruchu se zatím lékařům nepodařilo objasnit a není tedy ani způsob, jak jejímu vzniku u žen zabránit.

VIDEO:  Vévodkyně Kate promluvila o duševním zdraví

Vévodkyni Kate už tyto vážné problémy trápily v době, kdy čekala své první dítě. V roce 2012 tak musela být dokonce převezena i do nemocnice. Teď už je zkušená a situaci rozhodně nepodceňuje. Velmi ji mrzelo, když kvůli nevolnostem nemohla svého prvorozeného synka George (4) odvézt první den do školky. Přesto doufá, že nakonec vše dobře dopadne, ona přivede na svět zdravé miminko a princ George i princezna Charlotte (2) se tak dočkají sourozence.

Fotogalerie
48 fotografií