Manželka prince Williama (35), který je hned po svém otci v případě úmrtí babičky v řadě na britský trůn, je potřetí těhotná. Své dvě starší děti, prince George a princeznu Charlotte, porodila obě v Nemocnici svaté Marie. Luxusní zdravotnické zařízení se zdálo nejbezpečnější volbou, protože disponuje tím nejlepším dostupným zařízením. Pokoj na jednu noc tu vyjde na 5 000 liber, tedy v přepočtu asi 142 960 Kč, to ale pro královskou rodinu není žádný problém. 

Ať je však nemocnice vybavena sebelépe, má své nedostatky. Například stovky fotografů, novinářů a obrovský zájem natěšených zvědavců, kterým musela Kate i celá rodina čelit, jakmile vystrčili nos z pokoje na poporodním oddělení. Není se proto co divit, že by si Kate jako asi každá citlivá matka raději přála, aby její děti poznaly nového sourozence jen v kruhu rodinném. 

O porodu přímo v Kensingtonském paláci už přitom uvažovala dříve. V případě nejstaršího prince George bylo ale něco takového naprosto nepřípustné. „Vévodkyně věděla, že nebylo možné, aby se její první dítě narodilo doma, ale požádala o domácí porod druhého dítěte. Úředníci a lékaři to považovali za příliš riskantní. Bylo tam určité podezření, a tak se nakonec rozhodla proti tomu,“ uvedl zdroj blízký královské rodině pro deník The Daily Mail. 

Následník britského trůnu se zkrátka nemohl narodit jinde, než v té nejlepší nemocnici. U princezny Charlotte už to bylo ale něco jiného. Než vévodkyně Kate domácí porod definitivně zavrhla, proběhly už dokonce určité přípravy. Například se nechal přesně změřit čas cesty z Kensingtonského paláce do Nemocnice svaté Marie, kdyby došlo k nějakým komplikacím. 

V případě třetího potomka už je situace zase trochu jiná. Na dítěti, se kterým je v současnosti Kate těhotná 12 týdnů, už neleží taková tíha a tlak. Zároveň pomáhá fakt, že oba předešlé porody proběhly naprosto bez problémů a maminka i děti byly v pořádku. Jediným problémem, se kterým se Kate musela vypořádat, byly v obou případech silné nevolnosti. Ty ji sužují i teď a musela kvůli nim před týdnem dokonce propásnout první školní den prince George. 

Je nutné podotknout, že zdravotnický tým v Kensingtonském paláci u porodu vévodkyně by jistě obsahoval odborníky, aby byla zajištěna náležitá péče. Ovšem v případě vážné krize je nemocniční vybavení nenahraditelné. Jestli palác na přání vévodkyně přistoupí, zatím není jasné. Záležet bude nepochybně také na průběhu samotného těhotenství. 

VIDEO: Všechno, co potřebujete vědět o třetím královském miminku!

Video
Video se připravuje ...

Kate je potřetí těhotná. Tato fakta musíte vědět hellomagazine.com

Fotogalerie
79 fotografií