Tajemství štíhlé postavy manželky prince Williama (29) je prozrazeno! Němky, Francouzky i Polky posledních pár měsíců neřeší nic jiného. Na světlo totiž prosákl pravý důvod štíhlosti Catherine! Geny? Ani náhodou! Za vším stojí jednoduchá dieta.

Zatímco krátce po královské svatbě zastínila vévodkyni z Cambridge její sestra Pippa svým perfektním pozadím, teď je všechno jinak. Ženskými kluby se valí jako lavina dieta Kate. Přestože její oficiální název zní Dukanova dieta. U nás není zatím příliš známá, zato ve Francii jí propadlo prý až pět milionů žen a frčí také mezi hollywoodskými hvězdami a modelkami, jako je Jennifer Lopez a Gisele Bündchen. Dieta se nyní šíří Evropou a podmaňuje si další nadšené ženy toužící po štíhlé postavě hlavně v Německu a Polsku.

Fotogalerie
8 fotografií

Bílkoviny se můžou

Tento hubnoucí plán si oblíbily ženy, které nerady trápí své tělo v tělocvičně, nechtějí hladovět a potřebují rychle shodit. Už za první týden dietářky v průměru shodily 2–5 kg! Podle některých zahraničních specialistů na výživu je ale složení stravy u tohoto hubnoucího programu mírně řečeno kontroverzní, a pokud se drží příliš dlouho, může poškodit i zdraví.

Princezna, její sestra Pippa a matka Carole se do této diety pustily pár měsíců před slavnou svatbou a všechny tři byly na obřadu jako proutek. Kate v hubnoucí metodě ale zřejmě stále pokračuje...

V čem je fígl Dukanova hubnoucího plánu? Můžete jíst převážně bílkoviny – například libové maso, ryby nebo vejce. „Dietu jsem začala držet před měsícem a už mám dole 9 kilo,“ pochvaluje si Vera Gloeckner, která žije v Německu a má české předky. „Můžu říct, že se tu šíří jako lavina. Na této dietě je mnoho mých kamarádek a i moje maminka. A zatím všechny úspěšně hubneme.“

Postup

Dukanova dieta má čtyři fáze: útočná, proplouvací, upevňující a stabilizační.

Útočná fáze

V této fázi se konzumují jen bílkoviny a trvá 1 až 10 dní. Během pěti dnů můžete zhubnout až 3 kg. Velmi důležité je pít dostatek neslazené vody alespoň 2 litry. Vhodná je každodenní rychlá chůze, která trvá alespoň 20 minut. Každý den si dejte 1,5 lžičky ovesných otrub. První fáze se drží dva dny, pokud chcete zhubnout celkem 5 kg, tři dny, pokud chcete zhubnout 5 až 10 kg, pět dní 20 kg, sedm dní více než 20 kg.

Povolené potraviny: hovězí, telecí, králičí, kuřecí, krůtí, libová šunka, játra, ryby bez oleje, korýši, max. 2 vejce denně, nízkotučné jogurty max. 2 denně, bílé jogurty, nízkotučný sýr a mléko, koření, bylinky, cibule, česnek, citron, hořčice, kečup bez cukru, umělé sladidlo.

Proplouvací fáze:

V této fázi se střídají dny, kdy jíte jen bílkoviny z první fáze a dny, kdy k nim jíte i zeleninu. Tuto fázi dodržujete, dokud se nepřiblížíte k vaší vysněné váze. Opět nezapomene na pravidelný pitný režim a každodenní chůzi, která trvá alespoň 30 minut. Každý den sníme 2 lžičky ovesných otrub.

Povolená zelenina: brokolice, hlávkové zelí, celer, cuketa, okurky, houby, papriky, rajčata, cibule, papriky, dýně, ředkvičky, špenát, občas mrkev.

Upevňující fáze:

Bílkoviny i zeleninu můžete jíst kdykoliv. Dále můžete jíst menší porci ovoce, 2 krajíčky celozrnného chlebu, jedno jídlo týdně z těstovin, brambor nebo luštěnin bez oleje, dále se může denně sníst 40 g sýra (ne tučného); jehněčí, vepřové, šunka max. dvakrát týdně, jednou týdně se doporučuje jen bílkovinný den, nezapomínáme na dvě lžičky ovesných otrub každý den. Tato fáze trvá dle toho, kolik jste zhubli v předchozích fázích. Každých 750 zhubnutých gramů vynásobte pěti dny.

Stabilizační fáze:

Tato fáze trvá velice dlouho - dodržuje se celoživotně. Každý čtvrtek se jí pouze bílkoviny. Každý den se jí tři lžičky ovesných otrub. Každý den choďte alespoň 20 minut a choďte pěšky po schodech. Dostatečně pijte. Jídelníček dodržujeme podobný jako je ve třetí fázi.