Velkolepá civilní svatba se bude konat v monackém kostele Sainte Devote 1. července. Lidé nejen v celém knížectví proto už teď mluví o seznamu pozvaných, svatebních šatech, jídle i líbánkách. Kdo se objeví mezi hosty, zveřejnil jako první francouzský list Nice Martin.

Dorazí španělský korunní princ Felipe (43) s chotí Letizií (38) a švédská princezna Victoria (33) s manželem, princem Danielem (37). Britskou královskou rodinu by údajně mohli zastupovat korunní princ Charles (62) s manželkou Camillou (63). Mezi jmény ze světa politiky nebude dle rakouského zpravodajského serveru news.at chybět ani francouzský prezident Nicolas Sarkozy (56) a jeho těhotná manželka Carla Bruni (43).

Šaty od Armaniho

Svatební šaty ušije věhlasná značka Armani, což ale nikoho nepřekvapilo, neboť přední italský módní tvůrce oblékl Charlene již několikrát. Mluví se také o podobě šatů, která zůstává zahalena tajemstvím. Je však pravděpodobné, že Armani navrhne něco velmi ženského a propracovaného.

Neúplné informace přicházejí i k hostině. Jeden z nejslavnějších francouzských šéfkuchařů Alain Ducasse se nechal slyšet, že menu bude »velmi středomořské «. Líbánky plánují novomanželé strávit v Jihoafrické republice, odkud Charlene pochází. Usídlí se prý v tamním pětihvězdičkovém hotelu Oyster Box.

Fotogalerie
12 fotografií

Starý mládenec

Albert býval v minulosti spojován s mnoha krásnými ženami, pletky měl údajně s modelkami Claudií Schiffer a Naomi Campbell. Monacký kníže vedl dlouho staromládenecký život. Z toho má dva nemanželské potomky. V roce 1992 se mu narodila dcera Jazmin Grace Rotolo a v roce 2003 ze vztahu s letuškou Nicole Coste vzešel syn Alexandre. Ani jedno z dětí nemá právo na trůn.

Poté, co v roce 2005 zemřel jeho otec, kníže Rainier, se však Albert snažil své image věčného playboye zbavit. S Wittstock chodí od roku 2006.

Zajímavosti ze země, které vládne kníže

- lidé neplatí daně z příjmu
- v zahraničních otázkách zastupuje zemi Francie
- symboly Monaka: jachty, drahá auta, diamanty, závod F1 (jezdí se od roku 1929)
- turisté sem často míří za hazardem (Monako je zemí kasin, nejslavnější je Monte Carlo)
- mezi problémy patří parkování, všechny plochy jsou placené
- nejznámější památky: Knížecí palác, Oceánografické muzeum, katedrála svaté Barbory, Muzeum napoleonských památek