I Rainier (†81), tatínek nynějšího knížete Alberta II., a jeho žena, hollywoodská herečka Grace Kelly (†52, Děvče z venkova), tvořili ideální pár. Jenže na ně dolehla stará monacká kletba. Podle ní rod Grimaldiů nikdy nepocítí v manželství štěstí.

Oscarová hvězda a matka tří dětí dostala více než dva roky po svých 50. narozeninách za volantem na klikatých silnicích mozkovou příhodu. Zemřela poté, co se její vůz zřítil 13. září 1982 do strmé rokle. Smutným písmem se osud zapsal i do života dcery Grace a Albertovy starší sestry Caroline (54).

Majitelku vysokoškolského diplomu ze Sorbonny hřálo štěstí v harmonickém manželství s bohatým italským obchodníkem Stefanem Casiraghim (†30), s nímž má dva syny a dceru. Ital však začátkem října 1990 zemřel při závodě motorových člunů. Jeho plavidlo Pinot di Pinot explodovalo, když jej nečekaně převrátila vlna.

Milostné avantýry druhé Albertovy sestry Stéphanie (46) zase překročily únosnou mez. Jako dvacetiletá padala z jedné mužské náruče do druhé a dokonce zrušila přichystané zásnuby. Útěchu jí poskytl tělesný strážce Daniel Ducruet (46), se kterým zplodila syna a dceru.

Jejich soužití ovšem skončilo poté, co bulvární tisk zveřejnil fotografie Ducrueta a belgické striptérky u bazénu... K nelibosti knížecí rodiny nyní Stéphanie žije se švýcarským krotitelem Frankem Knie, který je dědicem slavné cirkusové dynastie.

rodina
Autor: profimedia.cz
Stefano Casiraghi (†30)
Syn velkého milánského finančníka, který si sám přišel na velké jmění při prodeji nemovitostí a stavbě lodí, zemřel při nehodě během závodů lodí.

 

Caroline (54)

rodina
Autor: profimedia.cz

Z nejstarší dcery Rainiera a Grace Kelly se stala vdova teprve ve 30 letech. Tři děti ze sňatku se zemřelým Stefanem uznal až církevní soud v Římě.

 

rodina
Autor: profimedia.cz
Rainier (†81)
Přišel o manželku, která dostala mozkovou příhodu, když jela v autě. Grace Kelly se zřítila ze srázu v místech, kde natáčela film Chyťte zloděje.

 

Stéphanie (46)

rodina
Autor: profimedia.cz

Knížecí rodina se jen těžko u Stéphanie vyrovnávala s častým střídáním partnerů. Nejmladší ze sourozenců Alberta má teď poměr s cirkusákem.

 

rodina
Autor: profimedia.cz
Albert (53)
Snad jako jediného z rodiny se Alberta nedotkl žádný skandál nebo rána osudu.
Sportovně založený muž se účastnil olympiády v Calgary (1988).