Přesídlit ze sídlištního paneláku na Pražský hrad představuje pro první dámu Ivanu Zemanovou a její dceru Kateřinu náročnou změnu životního stylu, která se mimo jiné týká i image, vzhledu, garderoby. Otázkou je, kterak tento úkol zvládnou, jak k němu přistoupí.

Dagmar, Livie a Ivana s Kateřinou

Do včerejšího dne ještě první dáma Klausová nevzdala kritikům záminku k podstatné výtce. Černé vrapované šaty s kožešinovým paletem z bílého norka a setem opulentních šperků představovaly klasiku. Jen boty měly být jiné, elegantnější, ale na střevíčcích outfity paní Livie vždy ztroskotávaly.

Ivana Zemanová především chybovala v barevnosti – od hlavy po paty byla včetně punčoch v černé. Zřejmě v mylném dojmu, že černá je pojistkou slavnostního aktu, zárukou elegance. Stylisté měli zřejmě stejné mínění - místo aby jí doporučili elegantní pouzdro v tónech smetanové, starorůžové, šedomodré, jež by této brunetě slušely.

S otazníkem byl i model Zemanovy dcery Kateřiny v podobě černé sukně a svítivě žluté blůzy na černou vázačku, která se v roli akcentu třískala s vysokým rozparkem. Devatenáctiletá dívka vypadala v kreaci robustně, chyběla jí kultivovaná elegance a v plášti na hradním nádvoří působila mnohem lépe. Ani zkrácené vlasy nebyly nejlepší volbou – měla zůstat u delšího sestřihu, který si nechala udělat poté, co otec vyhrál v prezidentské kampani.

O největší překvapení slavnostního aktu se postarala Dagmar Havlová, která si v období první dámy vydobyla pověst elegantní lady, následování hodné módní ikony. Dagmar na inauguraci neměla výčes, jaký na významné společenské příležitosti volí, ale přišla v rozpuštěných, nepříliš upravených, ledabyle natupírovaných vlasech. A k jemně pomačkaným šatům z hedvábného saténu oblékla černé punčocháče ze silného krepsilonu, což byl přešlap, který vysoké jehly, luxusní šperky ani kožešinová štola nezředily.

Komentář Františky k outfitu prezidenta Miloše Zemana

Fotogalerie
2 fotografie