Televizní stanice Nova se zřejmě rozhodla být revoluční, bořit zažitá schémata a své diváky překvapovat, jak to jde. Nejdříve blok hlavního večerního zpravodajství protáhla o dvacet minut s rizikem, že v prime time přijde o řadu zábavy lačných lidí, jež si ve dvacet hodin přepnou na program jiného kanálu.

A neméně odvážně popřela i formální dress code, který je u zmíněné relace tradičně daný. Dodržovaný všemi respektovanými stanicemi na světě.

Těžko říci, jaký kreativec navlékl na lepou Lucku Borhyovou lacině efektní model, v němž se šťavnatý azur plavkového bolerka a pod pás spadající sukně kombinuje s tělovým, s opálenou pokožkou splývajícím strečovým materiálem, z nějž jsou střižené rukávky a pás pod živůtkem.

Každopádně Borhyová měla v rámci své profese takový úlet odmítnout. Kdejaký divák musel mít dojem, že si studio seriózních TV novin spletla s plážovým barem v Malibu. A kdejaký divák si ji s tímto outfitem spojí. Nikoli s šíleným stylistou. Mimochodem, úroveň TV stylistů je mrzká. A nejedná se jen o Novu.

Františka hodnotí outfit Lucie Borhyové a Raye Kornatenga
Autor: Reprofoto TV Nova

Ostatně provokoval i Ray Koranteng a nepochybuji o tom, že jistým, sexuálně zanedbávaným ženám středního a vyššího věku zřejmě způsobil pnutí v podbřišku. Na první pohled se zdálo, že má nahém těle rozepnuté bílé plátěné sako... I jemu, jako Lucce v rámci stylistické harmonie tričko s kůží téměř splývalo. Ray připomínal playboye, jež jsou cílem sexuální turistiky řady movitých žen. Ladies, které se do exotických destinací vydávají za pozornými, orgasmy skýtajícími gigoly.

Televizní zpravodajství Novy je nyní poskytlo i paní, která si takové radovánky nemůže dovolit. Stačilo, aby se u kafíčka zasnila, nevnímala věty, jejichž obsah stejně většinou vede k depresi.

Ještě, že máme bezstarostné léto. Nikoli melancholický Štědrý večer. To by se musela paní Hůlová Igora Chauna z takové nesnesitelné lehkosti bytí oběsit.