Aňa Geislerová s divadelním režisérem Zdeňkem Janáčkem byli donedávna považováni za harmonický pár lidí, kteří se šťastně našli. Dokáží si rozumět, jeden druhého tolerovat, doplňovat se. Mají dvě malé krásné děti, tvoří pohodovou rodinu. Nenápadný a zjevně nekonfliktní Janáček byl nervní Anně dobrým protipólem. A vše nasvědčovalo, že se umí s faktem, že má mnohem slavnější a úspěšnější ženu, v klidu vyrovnat. Bez problémů ji ve společnosti dělat decentní garde, tak trochu živý doplněk… Což příliš mužských nedokáže přijmout. Bez mindráku zůstat nad věcí.

Foto jako důkaz: Aňa se s novým milencem objevila na narozeninách Jiřího Bartošky už před několika týdny
Autor: Pavel Machan, Roman Souček

Nebylo těžké pochopit, proč je Aňa se Zdeňkem spokojená. Rodina pro ni byla vším. Což ostatně dala najevo i životní kamarádce Tatianě Vilhelmové, která kvůli mladšímu kolegovi, Vojtěchu Dykovi před rokem opustila manžela. Geislerová tento úlet odsoudila, od Vilhelmové se tvrdě distancovala. A nyní i ona selhala.

 

Na rozdíl od Vilhelmové se nezakoukala do mladíčka, ale do osmačtyřicetiletého, o dvanáct let staršího Martina Shenara, který v tuzemsku vydává několik prestižních magazínů v čele s módní Elle a podniká i v jiných komoditách. Včetně realit.

Neznámý režisér versus miliardář

Propojení osmačtyřicetiletého Shenara s médii a světem módy je jistě pro návrhářku Geislerovou zajímavé pole, kde by mohla otestovat své kvality. Ať už v pozici návrhářky nebo publicistky, kterou také dělala. A neméně zajímavý je i standard, jenž ji rozvedený Shenar může nabídnout.

Tento šikovný muž, nazývaný Bohem slunce, je totiž považován za jednoho z vítězů solárního boomu, který v roce 2010 vrcholil. Poté sice zasáhla vláda novelou zákona o obnovitelných zdrojích, nicméně Shenar předtím stihnul polostátní firmě ČEZ prodat tři firmy, jež mají v názvu eEnergy, za cenu kolem 4,5 miliardy korun. Sám měl tyto projekty koupit pouhých několik týdnů před tím, než prodej uskutečnil. Smlouvy a obří transakci tak realizoval v mimořádně krátkém čase a navíc se jeho firma Amun.Re podle zdroje HN stala hlavním dodavatelem těchto staveb... Nejmenovaní lidé z oboru dokonce bez prokazatelných důkazů v kuloárech tvrdili, že za firmami eEnergy stojí známí pánové Ivo Rittig a Vladimír Johanes, což Shenar striktně popřel.

Fotogalerie
8 fotografií

Každopádně Shenar je - na rozdíl od Geislerové muže, Zdeňka Janáčka - střelec VIP kategorie, který ví, co život obnáší. I on má ze sebou nepodařené soužití s bývalou šéfredaktorkou Elle, Helenou Kateřinou Fialovou, i on vychovává dítě. Ví, co je rodina… Tu bezmezně ctí za účasti manžela Zdeňka i Aňa. Podle zainteresovaných lidí sice tráví se Shenarem každou možnou volnou chvíli, zejména pak noci, ale ráno vozí své děti, osmiletého Bruna Fidelia a čtyřletou Stellu do školy, školky. A podle deníku AHA! naložila děti, manžela a společně odjeli strávit víkend na chalupu.

Všechno nasvědčuje, že se Geislerová a Janáček snaží před dětmi zachovat iluzi šťastné rodiny. Oba dva nechtějí stávající situaci oficiálně komentovat, apelují na právo soukromí. Tisková mluvčí Geislerové, Pavlína Fechterová tisku sdělila, že nikoho ze zúčastněných zpráva o Geislerové poměru nezaskočila. Že by šarmantní Aňa dokázala nemožné? Měla rodinu a milence zároveň bez smrtelných urážek, výčitek, scén? Míra empatie všech zúčastněných se zatím zdá mimořádně velká, tolerance Zdeňka Janáčka neuvěřitelná.