Tento rok se ceny Magnesia Litera vyhlašovaly na Nové scéně Národního divadla. Aňa Geislerová je již počtvrté moderovala a na jevišti stejně jako loni nechyběla Dagmar Havlová, která od pohřbu svého muže, slavného dramatika a českého exprezidenta Havla, poprvé nebyla na veřejnosti v černé. Pro tu se naopak (stejně jako předešlý ročník) rozhodla kolegyně Aňa. Rozhodně nechybila – tato barva jejímu typu zrzky s bledou pletí sluší.

Královna Dagmar

Dáša Havlová, která by moha být Anně matkou, důstojnost okamžiku i formální, dnes přežitý, nicméně ortodoxní společenskou etiketou diktovaný dress code vdovy aristokraticky ctila.

Zatímco loni oblékla dekoltovanou, ostře azurovou róbu, pod jejíž lehounkou látkou se ve světle reflektorů dráždivě rýsovaly bradavky, nyní zvolila výsostně jednoduchou a zároveň dramatickou, královny hodnou róbu z mechově zeleného sametu. Dlouhé rukávy z potaženými knoflíčky, pod boky měkce rozvolněná sukně s lemem volánů u země a uzavřený výstřih s chomoutovým stojáčkem u krku. Tzv. nahé líčení plus do volného ohonu stažené vlasy. Dagmar se od stylistů poučila a herečku v sobě nezapře…

Lady Anna

Herečka, jež se v tuzemsku dokázala etablovat i coby módní návrhářka, tolik upjatá nebyla. Spokojila se s krátkými, v pase jemně nabrané šaty z transparentního, krajkovou výšivkou zdobeného tylu doplněné slupkou kombiné.

Opět se jedná o nadčasový, navýsost ženský model, který bohužel Anně příliš nepadne. Jaksi na ni visí, je volnější než má být a její sexappeal neumocňuje. Sporná je i volba monumentálního náhrdelníku se závěsem, jenž s efektem vyšívaného tylu soupeří. A se stejným otazníkem lze vnímat skvostné, jedinečné a barevně poněkud nepochopitelné zelené střevíčky, které by lépe vynikly v doprovodu hladkých, minimalistických koktejlek.

Exaltovaná Dagmar to drzé Anně nandala

Anně Geislerové odvaha ke hře s módou nechybí, ve stylingu jde občas drze proti proudu, což je přesně moment, proč si vysloužila pověst stylotvorné ikony. Tady se poněkud sekla. Na rozdíl od Dáši Havlové, které není kreativita až tak vlastní,
ale osvojila si pravidla hry a v případě večeru Magnesia Litera byl její outfit stylově vytříbenější.

Fotogalerie
2 fotografie