Iveta po necelých dvou dnech strávených na psychiatrii v Praze podepsala včera odpoledne revers a krátce po poledni odešla domů do Uhříněvsi. Svůj krok s nikým nekonzultovala. Všichni z jejího okolí jsou zděšeni a mají o Ivetu obrovský strach. Bojí se, že se nechce léčit a že špatně dopadne.

"V léčebně byla dobrovolně, mohla tedy kdykoliv podepsat revers a jít domů," řekl Blesku manažer Bartošové Richard Dušák.

Její italský milenec Domenico Martucci, když se dozvěděl, že Iveta opustila léčebnu, za ní v doprovodu své manažerky okamžitě odjel do Uhříněvsi. Má o ni obrovský strach. V Uhříněvsi už je také Artur, který se vrátil z výletu se školou. Společnými silami se snaží Ivetu uklidnit a zároveň na ni dohlížejí.

"Já jsem Ivetu velmi přemlouval, aby v nemocnici zůstala. Ona mně ale tvrdila, že v Česku to není možné, protože je pod drobnohledem všech, tak jsem měl nápad, že bych ji vzal do nemocnice v Itálii, to mi ale zase tvrdil lékař, že ten převoz by byl velmi riskantní," uvedl pro Blesk.cz Domenico.

Ivetin lékař Pavel Doubek (staral se mimo jiné o depresemi trpícího Petra Muka) je přesvědčen, že rozrušená zpěvačka měla zůstat v léčebně minimálně týden, dva dny jsou málo...

Fotogalerie
34 fotografií

Pomeje: Když se nevyléčí, umře

„Iveta je skutečně duševně nemocná. Je to diagnóza, na kterou, když se nebude léčit, jednou umře,“ má strach i Ivetin exmanžel Jiří Pomeje.

A stejného názoru je i její manažer Richard Dušák. „Tohle je opravdu nemoc. Nikoli nějaké vrtochy,“ říká Dušák, který pro ni odborníka Pavla Doubka sehnal. Iveta ale z blázince nyní doslova utekla...