Před třemi týdny se Štědrému přitížilo, a tak byl okamžitě převezen do jedné pražské nemocnice, která se specializuje na operace srdce. Lékaři se dlouho nerozhodovali, těžkou operaci provedli 14. června. V průběhu zákroku bylo zpěvákovo srdce vyjmuto a operováno mimo tělo. Byl mu proveden čtyřnásobný bypass a dostal novou chlopeň.

"Byl jsem na výměně pneumatik a vybroušení motoru," komentuje složitý zákrok Štědrý, který byl minulý pátek z nemocnice převezen do lázní v Poděbradech. Tam již v neděli navštívil fotbalový zápas jeho domovského klubu Amfora.

Velkou oporou je Štědrému jeho manželka Eva. "Měla jsem o manžela strašný strach a jsem moc šťastná, že to takhle dobře dopadlo. Trávila jsem s ním v nemocnici každou volnou chvíli. Karel se teď musí hodně šetřit a udělám všechno proto, aby jen odpočíval," říká Eva Štědrá, která je majitelkou kosmetického studia.

933106:gallery:true:true

"Jsme velká rodina a semknutá rodina, a tak samozřejmě nikomu není jedno, když se s jeho blízkým něco takového děje. Strejdovi tentokrát šlo opravdu o život, tak jsme to všichni prožívali. Můj táta (Karla bratr Ivan) se sestrou a dalšími nejbližšími za ním každý den jezdili do nemocnice. Teď když je na rekonvalescenci v lázních, tak za ním už také dvakrát byli," řekla Blesk.cz neteř Štědrého Ivana Nádvorníková.

Fotogalerie
3 fotografie