Stát nebude muset zaplatit zpěvačce Heleně Vondráčkové přes 14 milionů korun za to, že nečinně přihlížel "útokům bulvárních časopisů".

Nejvyšší soud podle informací deníku Aktuálně.cz odmítl stížnost Heleny Vondráčkové, která zažalovala Ministerstvo spravedlnosti. Zpěvačka vyčíslila na více jak 14 milionů za to, že jí dva roky působily články v časopisech Rytmus života a Pestrý svět škodu.

Odvolání nepomohlo, peníze nedostane

Heleně Vondráčkové se nelíbilo, že proti ní a jeímu manželovi Martinu Michalovi výše zmíněné časopisy vedly kampaň, kdy ji pomlouvaly, a policie ani stát neudělaly nic, aby jí pomohli.

Žalobu nejprve zamítl Městský soud v Praze. Soudci sice uznali, že byla články zpěvačka mediálně poškozena, ale podle něj stát nenese odpovědnost. Helena Vondráčková se proto odvolala na Nejvyšší soud. "Kdyby stát zasáhl, nebyla by mediální kampaň pisálků a nevznikla by žádná škoda," uvedla tehdy. To ale senát Nejvyššího soudu vedený soudcem Ludvíkem Davidem odmítl.

Soudci rozhodli, že škodu zpěvačce nezpůsobil stát (policie, státní zastupitelství), ale články v časopisech. Stát tak nechyboval.

Fotogalerie
1 fotografie