"Bylo mi velkou ctí, že si kapitán La Grace, Josef Dvorský, vybral za kmotru právě mě. Křtila jsem už několik lodí, nikdy ale ne tak unikátní krasavici a na tak kouzelném místě, jakým Atény bezpochyby jsou. La Grace jsem popřála, aby především vždy bezpečně doplula do cílového přístavu," svěřila se Lucie.

Křest byl organizován ve spolupráci s českou ambasádou v Aténách pod záštitou české velvyslankyně v Řecku a honorárního konzula. "Kromě toho, že je Lucie půvabná, což se kryje s překladem názvu naší lodě, patří také do české jachtařské rodiny, protože její manžel, David Křížek, je jeden z našich nejlepších jachtařů," přiblížil kapitán Josef Dvorský. Víkendový program, který vyvrcholil nedělním rituálem křtu vidělo přes sedm tisíc lidí a informovala o něm většina řeckých médií.

Fotogalerie
8 fotografií

"Díky manželovi mám k lodím velmi blízko. Kromě samotného křtu jsem si s La Grace užila také krásnou plavbu na mys Sounion. Společně s ostatními jsem na lodi pobývala v dobovém kostýmu a připadala jsem si jako opravdová pirátka z Karibiku. Do Atén jsem se vydala sama, manžel zůstal doma. Kolem mě ale bylo spousta fešných pirátů a tak se mi po něm ani nestýskalo," dodala Křížková.