Dvořákovi na hraní v seriálech nejvíc vadí ten shon. "Jsem ve věku, kdy rád hraji v klidu a s rozmyslem. Vážím si nabídek z těch několika seriálů, ale tohle už není pro mě," tvrdí herec, kterého k hraní v seriálech nezlomily ani pohádkové honoráře. "Stejně bych žádné prachy neviděl. Od té doby, co jsem se oženil s Jájou, jsem neviděl ani korunu. U nás kasu drží manželka," přiznává se smíchem Dvořák.

Herec si před dvěma měsíci zlomil kotník, ale díky rehabilitacím se už cítí lépe. "Občas to hodně bolí, ale s prášky se to dá zvládnout. Už se těším až si zahraju tenis. Ten jsem na rozdíl od hraní se sádrou nemohl provozovat," říká.

Tenis je pro Dvořáka velkou láskou. "Jsem na kurtu i pětkrát do týdne. Hrozně mě to baví, načerpávám tam energii stejně jako na jevišti. Pak mě ještě hrozně baví lenošit na chalupě," prozrazuje Josef, který s manželkou Jájou nechyběl na křtu kuchařky Markéty Hrubešové.

A i když Dvořák v seriálech (Rozpaky kuchaře Svatopluka nebo Ulice) ztvárnil několik kuchařů, ve skutečnosti vůbec vařit neumí. "Kdysi jsem se o vaření pokoušel, snažil jsem si dokázat, že každý chlap umí vařit, ale po několika katastrofických pokusech jsem to vzdal. Doma vaří moje žena, ale často chodíme do restaurací. V Praze je tolik báječných hospod," usmívá se známý umělec.

Video
Video se připravuje ...

Josef Dvořák je z role známý jako kuchař, sám ale vaří příšerně Jan Jedlička

Fotogalerie
3 fotografie