Co vás vedlo k tomu, že jste se rozhodla poskytnout rozhovor?

"Touha objasnit věci. Vždy jsme byli pod drobnohledem a v posledních týdnech mě rozčilovalo, když jsem viděla v tisku fotky, kde jsem byla s jinými muži a bylo to prezentováno tak, že mám milence. Pravda je, že jsem nikdy nepodvedla svého manžela. S Chrisem jsme se rozešli před několika měsíci. Byla jsem to já, kdo odešel. Christian dával rozhovory ke své knize, ale nikdy nezmínil naše odloučení. Nevěděl, co říct. Když jsem mu teď volala, že vám jdu ​​dát rozhovor, vypadalo to, že se mu ulevilo."

Proč jste odešla?

"Nemohla jsem vydržet život, který jsme vedli. Když manžel přestal hrát, začal žít na 300 procent a já jsem s ním nemohla držet krok. Nemohli jsme se najít. Je mi 39 let a potřebuji stabilitu. V podstatě jsme už neměli společný život. Řekněme, že jsme si šli každý jinou cestou. Raději jsem odešla, abych vše nezničila, abych nekazila naše vzpomínky."

Můžete být konkrétnější?

"Strávila jsem s Christianem patnáct nádherných let v bublině, kdy jsme živili naši lásku. Ode dne, kdy jsem ho potkala, jsem do něj byla šíleně zamilovaná. Svedla mě jeho osobnost, poctivost, laskavost, jeho tajemnost. Nic pro mě nebylo důležitější než on sám. Pro naši lásku jsem opustila Paříž a šla do Janova, Madridu, Middlesborough, Athén, Ženevy. Bylo mi jedno, že jsem nemohla jít na castingy. Nechtěla jsem nic jiného na světě, jen jeho, ačkoliv jsem trávila víkendy sama, když byl se svým týmem."

To vypadá, že byl dost žárlivý...

"Je to otázka kultury. Vždy chtěl, abych dělala věci s ním a nemohl vydržet osm dní beze mě, když jsem byla na dovolené s kamarádkou. Ale to mi nevadilo, protože celý můj život se točil kolem něho. Jako pár jsme byli tak spojení, že aniž bych si to uvědomila, jsem najednou nevídala své přátele nebo rodinu. Ale podařilo se mi věnovat se své práci (Adrianina kosmetika se prodává v 18 zemích), i když byl tisíckrát radši, když jsem zůstala doma."

Fotogalerie
6 fotografií

Co jste dělali, když jste byli jen doma?

"Když jsem nepracovala, připravovala jsem například jídlo, protože ráda vařím. Ven jsme chodili jen málokdy. Pokud šel Christian ven s kamarády po zápase, nešla jsem s ním, ale to mi nevadilo. Milovala jsem takový život."

Konec jeho kariéry byl spouštěčem, na vás dolehla jistá únava...

"Ne, to nebyla únava. Když hrál fotbal, byl pro nás jeho domovský klub kotvou. Teď, když už nehraje, hledá své místo. Rozjel množství aktivit, jako natáčení série dokumentárních filmů pro kanál Planet. Kvůli tomu mohl být pryč na dva nebo tři měsíce, aniž bych o tom věděla."

Odloučení znamená nové známosti?

"Z mé strany nikdo jiný nebyl. Co se týče jeho, tak nevím. Co vím, je, že jsem byla vždycky sama, že jsem získala iluzi domova. Moje útočiště je na Slovensku, kde žije moje matka. S Chrisem jsme tam měli bydlení také, krásný dům se psy a se zahradou. Po čase už ale dělal Christian rozhodnutí sám. Bez konzultací se mnou. Nakonec jsem se rozhodla odejít, i když nikdy nezapomenu na to, co pro mě udělal.

Když o tom mluvíte, stále je z vás cítit láska...

"Christian je moje krev, moje rodina. Vždy ho budu vnímat stejně, jako když jsme k sobě ještě něco cítili. Když jsem ho v roce 1996 potkala během letu z Milána do Paříže, bylo to, jako bych se znovu narodila. S ním můj svět dostal barvu. Našla jsem lásku, kterou jsem dlouho hledala."

Jak si vysvětlujete, že spolu nemáte dítě?

"Christian, který má dceru z předchozího manželství, chtěl mít vždycky dítě i se mnou. To já jsem byla ta, která nechtěla. Kdysi jsem měla trauma, kvůli kterému jsem se bála mít dítě. A pak jsem se bála, že dítě nám odkrojí kus z lásky, kterou jsem dávala jen svému manželovi. Nebyla jsem si jistá, zda budu umět někoho jiného milovat tak intenzivně."