Vystoupení Davida Dostála (8) z Moravy, který v Talentmanii na Nově odtančil Michaela Jacksona na vozíčku, vyvolalo v lidech obrovské emoce. Blesku se ale podařilo získat fotografie dva roky staré, na kterých David zázračně stojí. Otec Ladislav Dostál, který fotky sám do redakce poslal, však šokoval Blesk svým prohlášením: „David v podstatě nikdy na vozíku nebyl, to z něj udělala hlavně média.“

Pravda o nehybnosti Davida Dostála vyšla najevo teprve nedávno. Tatínek iniciativně do redakce Blesku poslal dva roky staré fotografie z natáčení filmu Nickyho rodina, na kterých jeho syn normálně stojí na nohou. „David nechodil do čtyř let a jezdil na normálním dětském kočárku,“ tvrdí zpětně otec.

Otec cpal syna před kameru

Byl to ale on, kdo svého syna v roce 2008 nacpal před kameru. „Na přelomu září a října se točily scény s odjezdem vlaku z Masarykova náměstí do filmu Mateje Mináče Nickyho rodina. V té době bylo Davidovi pět a půl roku, už chodil, ale špatně,“ přiznal Ladislav Dostál. I přesto mu dovolil být hodiny na nohou. „Stál u okna vlaku a mával na rozloučenou. Stání zvládal tenkrát dobře, protože byly pauzy,“ řekl Dostál.

Nohy ale podle něj nebyly v pořádku, a v sedmi letech proto David musel na operaci. „Od června 2010 do konce srpna používal kočárek, protože se nemohl znovu postavit na nohy,“ vysvětlil Dostál. V té době Dostálovi svého syna přihlásili do soutěže Talentmania. „Já nikdy netvrdil, že byl na vozíku. To udělala média,“ brání se otec.

Fotogalerie
1 fotografie

Podvod na diváky

Když se v ale průběhu celé Talentmanie psalo, že Davídek je upoután na vozík a nemůže chodit, tak mu to zjevně nevadilo. Dokonce i na casting do divadla v Praze malého soutěžícího jeho rodiče na pódium dovezli. Porota i diváci byli dojemným příběhem chlapce, který prodělal mozkovou obrnu, dojatí. Davídek zatančil Michaela Jacksona vsedě a slíbil, že v dalších kolech se postaví na nohy. Tehdy se kolem malého kluka rozpoutalo šílenství.

Diváci mu začali posílat hlasy a soucit ho poslal až před brány finále. Davídek v semifinálovém duelu Talentmanie stanul proti soupeři Adamu Kmentovi (11). Oba imitovali zpěváka Michaela Jacksona. Všem bylo jasné, že tento boj nebude vyrovnaný. Když se chlapeček postavil jakoby zázrakem v přímém přenosu na nohy, bylo rozhodnuto.

Diváci Davídka poslali dál a dali mu nejvíce hlasů ze všech deseti soutěžících! Rodiče, kteří ho do soutěže přihlásili, pak veřejně prohlásili, že David odstoupí, aby nevítězil kvůli soucitu. Nakonec to ale udělat nemuseli, protože handicapovaného Davida přetančil stepař Tobiáš Košír.