Rodiče malého Davídka Dostála, který je postižený dětskou mozkovou obrnou, si podle svých vlastních slov uvědomili, že nechtějí hrát na city divákům, kteří jim posílají hlasy. "Víte nikdo s tím nepočítal, do semifinále jsme šli s tím, a i Davida jsme na to připravovali, že do finále nepostoupíme. Myslím, že s tím nepočítala ani produkce soutěže a ani maminka Adama Kmenty," řekli nám rodiče Davídka, kteří jsou z humbuku, který se kolem nich rozpoutal, nešťastní.

Ve finále odstoupíme!

Dostálovi ale v žádném případě nechtějí podkopat důvěru, kterou jim dali diváci svými hlasy. Také nechtějí zklamat Davídka, který se na finálové vystoupení už moc těší. "Davidovi jsme už všechno vysvětlili, půjde do finále, kde si opět zatančí, ale poté oznámíme, že odstupujeme a nebudeme chtít, aby nám lidé posílali hlasy. Opravdu nechceme hrát nikomu na city a o peníze nám také nejde. Jen jsme chtěli synovi udělat radost, proto jsme ho přihlásili do takové soutěže," prozradili své plány rodiče malého Davida.

Jenže podle smlouvy s TV Nova žádný soutěžící nemůže odstoupit bez svolení produkce Talentmanie. Davídkovi tak propustku musejí dát z Novy, ale v tom Dostálovi nevidí problém. Prý i lidé z produkce musí cítit, že nemá cenu dále poměřovat handicapované dítě se skutečnými talenty.

Fotogalerie
1 fotografie

Jak zareaguje Nova?

Pravidla soutěže dovolují, že v případě, kdyby soutěžící nebyl schopen vystupovat (například ze zdravotních nebo jiných důvodů) může za něj být vybrán náhradník.

V případě, že se soutěžící ze zdravotních (respektive jiných) důvodů nemůže zúčastnit přímých přenosů, na jeho místo nastupuje náhradník - to říkají pravidla soutěže. Koordinátorka soutěže Talentmania Lucie Juráčková se nám k celé věci vyjádřila tak, že případný odchod soutěžícího z Talentmanie je na dohodě mezi tvůrci pořadu a soutěžícím. "Případné odstoupení některého z účastníků ze soutěže Talentmania je otázkou vzájemné dohody mezi pořadatelem a soutěžícím. Obsah smlouvy s účastníky soutěže je interní záležitostí, kterou do médií standardně nekomunikujeme."

Cesta Davídka soutěží

Vše odstartovalo tím, že Davídek s rodiči přijel na kasting do divadla v Praze. Jenže v té době byl upoután na vozíku, protože byl po náročné operaci. Davídek tak zatančil a imitoval Michaela Jacksona z vozíčku. Když porotě slíbil, že v semifinále už se na nohy postaví a zatancuje, poslali ho dál.

Davídek tak v sobotním duelu Talentmanie stanul proti svému soupeři Adamovi Kmentovi. Jenže všem bylo jasné, že tento boj nebude vyrovnaný. O tom se poté mohli přesvědčit i všichni televizní diváci. Ti se ale rozhodli, že Davídka pošlou dál. Zřejmě na to měl velký podíl dojemný příběh tohoto sedmiletého andílka. David by se tak měl naposledy objevit ve finále, a poté ze soutěže odstoupí.

:gallery:true:true:true:gallery:true:true:trueLíbil se vám tento článek? Hlasujte pro Blesk.cz v anketě Křišťálová lupa o nejlepší český web. Děkujeme.