Šetlík v rezidenci pražského primátora během své oslavy představil obsáhlou Galerii osobností naší vlasti – výstavu, která z části poslouží i charitě. Na fotoobrazech je nejen prezident Klaus a jeho žena Livia, známí umělci, ale i špičkoví manažeři a podnikatelé.

Dražbou svých děl chce Šetlík přispět Nadaci naše dítě Zuzany Baudyšové. Během narozeninové oslavy Jadranovi zahráli muzikantské špičky - Felix Slováček, Lubomír Brabec nebo Jaroslav Svěcený jeho oblíbené písně.

V poslední době fotograf upustil od focení slavných a soustředí se na děti. A to nejenom známých osobností. "Právě tyto fotoobrazy půjdou na konci roku do dražby a výtěžek chci opět dát na Nadaci naše dítě," řekl Blesk.cz oslavenec. "I když mi za roku bude už šedesát, rozhodně se jako důchodce necítím. Hodně mě omlazuje naše malá dcera Sofinka a čerstvě narozený syn Fabian," dodal umělec.

Blesk.cz pátral, jak to mají celebrity s focením. Pózují rády nebo se musí nutit?

Jana Blochová, podnikatelka, bývalá manželka Miroslava Macka
"Ne, připadám si jako antitalent, v křeči, když se mám smát, šklebím se. Když mám být vážná, mám pusu jako klaun s tou jeho namalovanou velkou pusou."

Petra Hapková, zpěvačka
"Strašně se stydím, když jsou okolo jiní lidé. Pokud bych byla s fotografem někde sama, je to pro mě lepší."

Jana Doleželová, Miss ČR 2004
"Vzhledem k tomu, že je to můj chléb, fotit se musím. Ale v soukromí, například na dovolené, se fotím nerada, protože mi to připadá, že zase pracuji."

Saša Hemala, moderátor
"Když mě někdo požádá, abych se s ním vyfotil, udělám to rád. Je to odměna za těch čtyřicet let v kultuře. Ale pózovat pět šest hodin jen tak, to bych nevydržel."

Felix Slováček, skladatel, muzikant
"Strašně rád. Například s hezkými ženami, když se ke mně navíc přitulí, bych se fotil klidně celý den."

Vlastimil Harapes, baletní mistr
"Focení mi vůbec nic neříká, ale když mě oslovil Jadran, řekl jsem ano. Máme společnou lásku k Itálii, měli jsme si o čem povídat."

Fotogalerie
10 fotografií