Maminka Bára prožije nádhernou dovolenou v Turecku. Tam jí její favorit, tatínek Zdeněk, dokonce daruje prstýnek a na pláži ji požádá o ruku. "Jsem hodně nervózní a zároveň zvědavý, co Bára odpoví, snad nám to vyjde," řekne před činem Zdeněk. Maminka Bára takovému romantickému gestu neodolá a řekne Zdeňkovi na pláži ano.

"Zvykl jsem si na tebe a mám tě rád, chci ti dát prstýnek a budu rád, když se ke mně a mý dcerce s Matyáškem připojíš a budeme tvořit velkou rodinu," řekne Zdeněk Báře a nasadí jí prstýnek na ruku. "Já vůbec nevím, co mám říct, je to nádherný překvapení a cítím se šťastná," sdělí bezprostřední pocity na kameru maminka Bára. "Umím si představit, jak spolu budeme fungovat, tak doufám, že to zvládneme," dodává vzápětí. Ve společnou budoucnost doufá i Zdeněk. "Věřím tomu, že nám to klapne," řekne zasněně.

Bára ještě na pokoji, který pro ni Zdeněk připravil a obsypal květinami, přemítá, zda naplňuje všechny její představy o ideálním partnerovi. "Ve spoustě věcí nesplňuje Zdenda to, jak jsem si toho ideálního chlapa představovala, ale když ho vidím, jak se mnou a s Matyáškem funguje, tak všechny ostatní představy jsou nepodstatný," pronese Bára, které záleží i na štěstí malého syna Matyáše (3).

Fotogalerie
22 fotografií

Romantická nálada však vydrží jen po dobu dovolené. Doma už je bohužel všechno jinak. Zdeněk se se svojí dcerou Terezkou neodstěhuje za Bárou a jejím synem Matyáškem do Prahy, jak sliboval, a dokonce přestane být se svojí snoubenkou v kontaktu. Jelikož Bára stráví čtrnáct dní s rodiči na dovolené a Zdeněk řeší spory o dceru s bývalou přítelkyní.

Na společném setkání po pár týdnech od konce soutěže tak Bára lituje, že se nechala city takto unést. „Už bych měla mít nějaké zkušenosti a nenaletět, ale já ne,“ uvědomuje si vlastní nerozvážnost Bára. „Jeho chování mě zklamalo,“ dodá maminka.

Co Zdeněk Báře udělal a proč tím zkazil celý vztah a svatbu? To vše se dozvíte už dnes večer v závěrečném dílu show Hledá se táta a máma od 21:20 na TV Prima.