Bývalý prezident za svou manželkou, která bazar zahájila v pravé poledne, dorazil až okolo třetí hodiny. Krátce na to ho moderátorka akce Kateřina Herčíková pozvala na pódium a řádně vyzpovídala. Na otázku, jaká je jeho manželka hospodyně, Václav vtipně odpověděl: "Moje žena na můj vkus až moc uklízí. A jak je to s jejím vařením? Buď si vařím sám nebo chodím do hospody. A když je nejhůř, tak ochutnám, co si moje žena uvařila." Po těchto slovem za ním Dagmar vběhla na pódium a s úsměvem vykřikla: Žádná kachna, žádné smažáky!" Samozřejmě šlo o legraci, protože o Havlové se všeobecně ví, že je dobrá kuchařka.

Václav za svou ženou dorazil na charitativní bazar nadace VIZE v kostele sv. Anny
Autor: Dana Kolářová

Nakonec Havel všem popřál hezké svátky a uchýlil se ke stánku, kde se prodávaly polštářky plněné drcenými třešňovými peckami (Polštářky se na pár minut nahřejí v mikrovlnné troubě, díky čemuž vydrží dlouho hřát. Třešňová jádra totiž velmi dobře přijímají a odevzdávají teplo, aniž by došlo k přepálení). Prodavačky nelenily, jeden mu nahřály a položily za krk. "Hm, to je moc dobrá věc, musím si aspoň jeden koupit domů," pochvaloval si promrzlý Havel. Po chvilce mu jeho řidič a zároveň bodyguard donesl kelímek se svařeným vínem, takže se Václav zahřál i vnitřně. Po čtvrté hodině se exprezident nechal odvést domů.

To Dáše zima nebyla. Po celou dobu neustále pobíhala mezi stánky, kde charitativní nadace prodávaly různé předměty, nebo se na pódiu vítala s hosty a hodně zpívala vánoční koledy. Nesem vám koledu si s Dagmar broukla i Aneta Langerová a Jitka Čvančarová.

Na mikulášském bazaru nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 se objevilo několik známých osobností, které hojně nakupovali. Několik tašek si odnesla režisérka Olga Sommerová, Simona Postlerová, Jan Potměšil, jež je upoutaný na invalidní vozík, nebo Kateřina Brožová.

Fotogalerie
13 fotografií