Eva Sakálová (25), Marie - Dokonalý svět

676501:gallery:true:true

Mladá slovenská herečka Eva Sakálová hraje v nováckém seriálu Dokonalý svět módní asistentku Marii. Marie přijela do Prahy se sestrou (hraje jí Zuzana Norisová) ze Seredě. Je přirozená, chytrá, příjemná a milá. Zná svou hodnotu, má své názory i “modelkovský” potenciál a brzy si získá srdce módního ředitele Davida (Saši Rašilova).

Slovenská herečka se narodila v Bratislavě a vystudovala herectví. V Divadle Aréna ztvárnila jednu z hlavních postav v muzikálu Hříšný tanec. Popularitu na slovenských televizních obrazovkách ji zařídil až seriál Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnila postavu Lenky. Od září ji můžeme vídat v seriálu Dokonalý svět. Eva, ikdyž by postavou a tváří na modelku měla, nechtěla by jí být, raději prý zůstane u herectví.

"Modeling jako takový jsem si před natáčením seriálu nevyzkoušela, i když herectví má v jistém smyslu k modelingu blízko. Stejně jako herečka se i modelka musí strefit do určité představy režiséra, „zahrát“ před fotoaparátem jistou roli. Herec má však navíc slovo a pohyb, modelka jen výraz tváře a tělo v určité póze. V seriálu mě to bavilo, i když, ty vysoké podpatky to byla makačka," řekla o své roli Eva. Díky této hlavní roli jí byla nabídnutá další, a to do polského seriálu Záchranáři. Eva je už pět let šťastně zadaná s o šest let starším přítelem, takže obdivovatelé její slovanské krásy u ni nemají šanci.

Lucie Štěpánková (29), Karolína Hamzíková - Cesty Domů

Lucie Štěpánková
Autor: TV Prima

V seriálu Cesty domů hraje Lucie Štěpánková pěknou dračici – Karolínu Hamzíkovou, která bojuje zuby nehty, aby od ní neodešel manžel a ona nemusela odejít z milované zlaté klece. Ve Vinohradském divadle, kde je v angažmá, je to prý naopak, tam dostává role úplně jiné. "V divadle dostávám hlavně role naivních mladých holčiček, protože jim odpovídám typově," prohlásila.

Lucie se narodila ve Vsetíně a již během studií na Janáčkově konzervatoři v Ostravě vystupovala v Národním divadle moravskoslezském. Sem také po maturitě nastoupila do svého prvního angažmá. V současné době ji můžeme vidět v Divadle na Vinohradech například v inscenacích Adina nebo Na krásné vyhlídce.

Před filmovou kamerou se Lucie Štěpánková zatím příliš neobjevovala. Zahrála si epizodní roli v seriálu Redakce, větší příležitost dostala v pohádce Tři srdce, ve které se objevila jako zlá princezna.

Petr Konáš (27), Šimon Kosík - Cesty Domů

Petr Konáš
Autor: TV Prima

Šimon Kosík nezkazí žádnou legraci a dobře mířeným kanadským žertem dovede lidem pěkně pocuchat nervy. Nebojí se svojí recesí zajít na samou hranici únosnosti. Od svého návratu ze stáže žije s bráchou Martinem a tátou v mužské domácnosti.

Pochází ze Žirovnice a vystudoval Vyšší odbornou školu hereckou v Praze. Působí v Západočeském divadle v Chebu, kde hraje například v inscenaci Pane, vy jste vdova. Televizním divákům se vryl do paměti negativní rolí Roberta Šambery v seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě. Jeho první televizní příležitostí byl seriál ČT Zdivočelá země. Často pendluje mezi Prahou a Chebem, kde žije. Nemá zatím žádné vysněné role nebo touhu pracovat s konkrétními režiséry, je spokojený s tím, co mu osud přihraje. Je stále svobodný.

S rolí doktora v bílém plášti už má tedy své zkušenosti. Jenže nyní hráje kladnou roli a ne záporáka. "Šambera v Ordinaci byl pěkný zmetek, a když umřel, dostalo se divákům satisfakce. Šimon je vtipálek a pohodář, úplně normální kluk, který má rád svého tátu a samozřejmě i bráchu, se kterým se pořád pošťuchují, protože je každej úplně jinej. Tak doufám, že si díky této roli napravím u diváků reputaci," nechal se slyšet.

Nikol Kouklová (20), Bára Barešová - Ordinace v Růžové zahradě

Nikol Kouklová
Autor: TV Nova

Nikol hraje v Ordinaci sestřičku Báru, která přišla o svého milého - doktora Šamberu. Lehké to nemá ani ve skutečnosti. "Mám těžký život, už jsem toho zažila až příliš. Rozvod rodičů i prarodičů, těžkou autonehodu, velké trable s láskou," naříká a tvrdí, že v životě už ji jen tak něco nezaskočí.

S postavou Báry se sžila: "Je to holka v mém věku, taky má trable s láskou a prožívá nedorozumění s rodiči, je to role přesně pro mě a velká příležitost," raduje se. Nikol studuje DAMU, hraje v seriálu a také pracuje jako modelka. Role v Ordinaci pro ni zatím byla její první seriálová. Měla také malou příležitost zahrát si ve filmu Normal (Julius Ševčík). Účinkovala i ve filmu Protektor (Marek Najbrt), a německém filmu Die Rebellin. Na další zajímavé nabídky teprve čeká.

Petra Tenorová (20), Ivana Sladká - Cukrárna

Petra Tenorová
Autor: Archiv ČT

V novém seriálu České televize hraje Petra dceru herečky Veroniky Žilkové. Spolupráci se slavnou herečkou si vychvaluje, navíc je ráda, že se od ní může i něčemu přiučit. "Veroniky si velice vážím. Byla na mě moc laskavá a starala se o mě i ve skutečnosti. Neměla jsem nejmenší problém představit si, že je to moje máma." Jaké to vůbec je být ve společnosti tak zkušených herců, kteří se v seriálu objevují. Namátko například Janžurová, Štěpánková, Holubová nebo Žilková.

"Ze začátku jsem měla pěkně nahnáno. Říkala jsem si, že přece nejde křičet na Evu Holubovou nebo Veroniku Žilkovou. Vůbec jsem si nedovedla představit, že se postavím vedle pana Postráneckého a budu se na něj dívat jinak než s úctou. Ovšem všichni tito lidé na mě byli velice hodní a opravdu mi pomáhali. Často si se mnou povídali a dávali mi cenné rady."

Petra se narodila v Praze, ale od 11 let žije v Havířově. Studuje hudebně dramatický obor na Janáčkově konzervatoři. K herectví ji dovedl dědeček, který byl kameraman. Mladá herečka je zadaná a přítel je hudební skladatel.

Ladislav Hampl (29), Marek Oplatka - Vyprávěj

Ladislav Hampl
Autor: Foto pro Blesk - TV Nova

Hampl hraje v seriálu Vyprávěj kamaráda Karla, se kterým se seznámí na vojně. Ještě před tím se objevil v seriálu Ordinace v Růžové zahradě, kde na sebe upozornil rolí syna herce Šťastného. Jeho hlavní náplní je ale divadlo. Od roku 2004 hostuje v Divadle Na zábradlí. Jak vlastně přišel k herectví?

"Od deseti let jsem v libereckém divadle F.X.Šaldy pobíhal na jevišti v roličkách mladých kluků. Tak jsem si řekl, že herectví taky zkusím. Konzervatoř mi rodiče zakázali, což jim nevyčítám. Nevím, co bych si v patnácti počal v Praze. Po gymnáziu jsem se přihlásil na Damu a vyšlo to hned napoprvé. Na škole mě herectví chytlo ještě víc." Hampl si zahrál i v několika filmech např. Bolero, Silný kafe a Duše jako kaviár.

Filip Tomsa (26), Filip Vajner - Ordinace v Růžové zahradě

Filip Tomsa
Autor: TV Nova

Rozmazlený a bezohledný kluk, kterého život naučil, takový je Filip v seriálu. Do nemocnice nastoupil jako sanitář, aby sebe a matku alkoholičku uživil. Ve volném čase žije Filip stejně jako jeho vrstevníci. Balí holky, sportuje a věnuje se zábavě. Filip Tomsa pochází z Bezna u Mladé Boleslavi. Nikdy netoužil být hercem, konzervatoř si zapsal až jako třetí školu v pořadí na „přijímačky" na střední. „Pak jsem se dostal k herečce Evě Horké, která mě připravovala. Bez ní bych se tam nedostal. Nikdo z rodiny nemá umělecké sklony," tvrdí Filip.

Kdyby ale neměl talent, tak by se dnes možná místo na jevišti či před kamerou proháněl po obloze. Jeho velkým snem totiž vždycky bylo stát se pilotem. "A protože si své sny docela snažím plnit, určitě jednou usednu za knipl v kokpitu nějakého letadla," doufá stále.

Před kamerou stál poprvé v České televizi v inscenaci Adam a Eva 2001. Na obrazovce se objevil v inscenacích - O víle Arnoštce (r. D.Klein), Peklem s čertem (r. M.Sobota), Vůně vanilky (r. J.Strach), Kvaska (r. M.Landa) a můžeme ho vidět i v seriálu Poslední sezóna, Dobrá čtvrť a Ordinace v růžové zahradě.

Kristýna Janáčková (29), Kristýna Hanáková - Ordinace v Růžové zahradě

Kristýna Janáčková
Autor: TV Nova

Janáčková hraje v Ordinaci ne příliš oblíbenou postavu. Hraje rozmazlenou a protekční sestru vysoce postavené Zdeny (Dana Morávková). Nakonec si vždy prosadí svou. Ve skutečnosti ale talentovaná herečka není tak psychicky labilní a protivná jako v seriálu.

Kristýna se narodila ve Vsetíně. Na základní škole prospívala s vyznamenáním a pro spolužáky byla tak trochu šprt. Její rodiče doufali, že se z Kristýny stane doktorka. Už jen kvůli tomu, že oba rodiče jsou lékaři (otec je gynekolog a primář onkologie a maminka porodní asistentka). pro roli zdravotní sestry tak měla ideální učební prostředí. Kristýna od dětství toužila být herečkou a chtěla jít studovat konzervatoř.

Po základní škole přišelo Masarykovo gymnázium, to ji však nebavilo. Přihlásila se na DAMU, přestěhovala se do Prahy a našla si práci servírky ve vinárně Bokovka. Jedním z majitelů je i režisér Jan Hřebejk. První do filmu ji však obsadil režisér Jiří Strach a to do filmu Ďáblova lest, kde si zahrála studentku archeologie Kláru. V roce 2005 jsme jí mohli vidět v pohádce Království Potoků jako princeznu Annu. Její však zatím nejdelší seriálová role je Kristýna Hanáková v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.