Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Baudyš jr.: Táta tušil, že tento rok je jeho poslední!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: zp, jho, hto - 
29. srpna 2010
04:40

Otec i syn Baudyšovi propadli práci na úkor rodiny. Bývalá manželka staršího Antonína tomu neuměla zabránit, manželka mladšího se o to snaží. Oba tak zaujala astrologie, že v poslední době prý dospěli až do věšteckého stadia.

Podle Antonína Baudyše mladšího prý tak předvídali, že tenhle rok bude pro jeho otce poslední…

Se smrtí otce se mladší vyrovnává s klidem člověka, který ví víc. „Jsme věřící rodina, takže důvěřujeme vesmíru, že všechno řídí moudře,“ řekl Blesku. Na otázku, zda sami sobě s tátou tvořili horoskopy, podle nichž by poznali, jak se tento rok bude odvíjet, odpovídá: „Horoskopy jsme si oba už poslední dobou nesestavovali, byli jsme totiž na takové úrovni mysli, že jsme to nepotřebovali…“ Oba prý vizionářsky tušili, že životní etapa jednoho z nich končí.

Jsem celý on

V posledních deseti letech Antonín Baudyš podle svého syna pracoval, jako kdyby nepotřeboval odpočinek. Klienty přijímal od rána do noci, většinou i o víkendech, pokud právě neučil. V Budějovicích, Praze, Ostravě, Opavě… „Věděli jsme, že s jeho životem nejde všechno, jak by mělo, protože jej nic víc než práce a esoterické principy nezajímalo. Ne že bych tomu nerozuměl, jsem po něm. Moje žena mne horko těžko a za cenu dost drsných situací učila to, co se nepovedlo mé mamince: aby mne rodina zajímala více než práce.“ Antonín Baudyš junior si toto pracovní nasazení vysvětluje jako určitou reakci na prvních čtyřicet let života, které prožil v jistém strádání a nedostatku. Ačkoliv se těšil velké úctě klientů, s kolegy se nestýkal, stejně jako oni přijímali vlažně jeho. Toužil napsat knihy, do kterých by vložil své výjimečné astrologické vědění. Pořídil ale aspoň videozáznamy svých kurzů.

Odešel včas?

Antonín Baudyš mladší si buduje svoji kariéru astrologa. Na stránkách jeho otce ještě dnes můžete číst: „Vzhledem k mému současnému pobytu v nemocnici prosím ctěné zájemce o mé služby o trpělivost do mého návratu nebo o využití zkušeností mého syna…“

Syn sám na otce vzpomíná rozporuplně. „Táta byl člověk plný lidských slabostí, a přesto pro nás, kdo jsme byli v jeho okolí, představoval zdroj něčeho, co je mnohem větší a dech beroucí, než abych to dovedl popsat nebo vyjádřit. Odešel v pravý čas, tento svět se možná brzo změní. Odpracoval toho víc, než bylo nutné, pomohl přinejmenším stovkám, ne-li tisícům lidí,“ říká Baudyš mladší.

Dobré a špatné hvězdné konstelace v životě Antonína Baudyše (†63)

1970 – Poprvé se oženil – s přítelkyní Zuzanou
1972 – Narodil se mu první syn Antonín
1979 – Narodil se mu druhý syn Jan
1989 – Stal se z něj místopředseda vlády Československa
1992 – Na konci prosince začal působit jako ministr obrany
1994 – Při letu do Švédska Baudyš či jeho bodyguard prostřelil služební pistolí letadlo a jeho palivovou nádrž. Nikdo nebyl zraněn, ale událost byla zřejmě poslední kapkou pro jeho nadřízené.
1994 – V září kvůli skandálům a nešťastným výrokům navrhl Baudyše odvolat tehdejší premiér Václav Klaus. Prezident Václav Havel nakonec návrh přijal a Baudyše odvolal.
1999 – Kvůli astrologii získal anticenu zlatý Bludný balvan, v roce 2008 pak takzvaný Bludný arcibalvan. Baudyš totiž například nesprávně předpověděl, že v roce 2003 zemře bývalý americký prezident George W. Bush.
2009 – Loni v květnu mu lékaři našli na mozku nádor. Podstoupil dvě operace a chemoterapii.
2010 – V zimě se Antonín Baudyš rozvedl s manželkou Zuzanou
2010 – S Pavlou Bradáčovou (45) se v květnu, pár měsíců po rozvodu, oženil
2010 – 24. srpna prohrál boj s rakovinou

anasyi ( 30. srpna 2010 18:17 )

kudlanko

kudlankabezbozna ( 30. srpna 2010 07:43 )

Já znát diagnózu, jakou měl Baudyš starší, tak si troufnu být taky vědma a tušit, že tenhle rok bude asi poslední. Tragédie je, že právě tyhle nuly, jako Baudyšové, dělají skutečné astrologii a ezoterice svými neskutečnými bláboly medvědí službu.

snufina ( 29. srpna 2010 18:42 )

Nemohu uvěřit tomu, že píše o otci jak byl matce nevěrný. Je to Gauner, ke kterému by měli lidé okamžitě přestat chodit!!! To co udělal své matce v tyto dny je neodpustitelné!!!! GAUNER, ZLODUCH, ZLOSYN!!!!

jonathan ( 29. srpna 2010 18:32 )

Jo v poho na webu je sazba 1600 za 45 min

andik.ha ( 29. srpna 2010 14:52 )

astrolab.cz Syn na svém blogu uveřejnil něco jako nekrolog, neváží si ani svého otce ani své matky. To co tam dokázal napsat..... nechápu. Chce jen aby ho všichni vnímali jako zkušeného astrologa a pokračovatele po otci. Bohužel musím zde napsat, že k tomu mu chybí pokora. Když je někdo schopne napsat takové soukromé věci na veřeně dostupné místo, kde to může zneužít i blesk ... tak si tam jděte pro osobní konzultaci, kde máte šanci že to za 10 let nenapíše někde v knížce jako vzpomínku atd. Důvěru ztratil a lituji paní Baudyšovou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa