Sexy blondýna s ukázkovou postavou. A také pohotová moderátorka, která uváděla pořady Souboj hitů, Eurosong nebo hitparádu T-Music. Kateřina Kristelová (27) je typem moderátorky, kterou Česko zatím nemělo – podobným, jako jsou v Americe krásky moderující na hudební stanici MTV. A navíc se umí i pěkně odvázat. Nedávno ji například vyfotografovali, jak se v pražských uličkách líbá se zpěvákem Sámerem Issou.

Fotogalerie
1 fotografie

Jste typ moderátorky MTV, takový u nás dlouho nebyl, pohybujete se i v modelingu. Kolik úsilí to všechno stojí?
"Lidé tady mají tendenci to zatracovat: Blondýna, ta to stoprocentně musí mít přes postel. Vůbec to není pravda. Cesta k tomu, kde teď pracovně jsem, byla velmi dlouhá, velmi trnitá, šla jsem schod po schodu a nic mi nebylo odpuštěno. Rozhodně jsem nespadla do České televize z Jupiteru, neřekli tam: Ježíš, ta je úžasná, okamžitě jí dáme pořad. Mělo to dlouhou genezi, bylo to velmi složité, o to víc si toho vážím."

Nedávno jste ve Venezuele fotila i kalendář. Jak dopadl?
"Nemám ráda, když mě prezentují jako bezduchou blonďatou holčičku, která nemá na práci nic jiného, než si dávat sponky do vlasů. Kalendář bude o dravosti, o tom, co je ve mně, že jsem ženská, která má ráda sex, pití a zábavu. To chci, aby z něj čišelo, a přitom to nebylo vulgární a laciné. Troufám si tvrdit, že se to povedlo, protože když se na ty fotky dívám, vnímám z toho ženu, přesně jak jsem chtěla."

Při fotografování jste se zranila, že?
"Spadla jsem do kaktusů. Ten pocit byl šílenej, protože to bylo v pustině u majáku, a já se bála, jestli to náhodou není něco jedovatého. Trny v noze jsem měla ještě dva měsíce. Zahučela jsem tam kvůli tomu, že jsem měla podpatky vysoké sedmnáct centimetrů. Miluju vysoké podpatky, jsem malá, mám z toho komplex. I Souboj hitů moderuju na patnácticentimetrových podpatcích."

Nebojíte se, že zakopnete?
"Ne, umím v tom chodit velmi dobře. Akorát když si dám pár panáků, a pak v tom jdu Prahou, tak mě musí kamarádi podpírat nebo mě nesou na zádech."

Vždycky říkáte, jak jste stydlivá, to se vám ve Venezuele asi těžko svlékalo.
"Stydlivá jsem velmi, padlo strašně panáků. Za svlečení vděčím venezuelskému rumu Santa Tereza, který jsem si i přivezla. Na tu flašku se nemůžu ani podívat, asi že jsme to tam pili pořád. Pak už mi to brali z ruky, aby to zas nebylo moc. Málokdo z nás je v životě konfrontován se situací, kdy se má svléknout před dvaceti lidmi z produkce a udělat krásné fotky."

Pamatujete se na to fotografování vůbec?
"Vy ze mě děláte alkoholičku. Umím pít rozumně, rozhodně to není tak strašné, jak je mi přisuzováno. Vždycky si všechno pamatuju, nezažila jsem situaci, že bych měla okno."

Je za vámi dramatické období, kdy jste dokonce zrušila svatbu.
"Zrušit svatbu je vždycky hodně složitá věc. Ale nebylo to takové to nevěsta na útěku týden před obřadem. Sedli jsme si a promluvili jsme si dva měsíce před svatbou, že by to asi nemělo smysl."

Proč?
"Asi za to mohla moje pracovní vytíženost. Vadilo mu, že nehodlám slevit ze své práce, že jsem skoro vůbec nebyla doma. Strávila jsem měsíc v Bělehradě na Eurovizi, pak jsem trávila měsíc ve Venezuele, kde jsem fotila kalendář a fotky pro Playboy, do toho jsem točila pro Českou televizi, mám týdeník na Óčku. Lukáš (hokejista Lukáš Filip – pozn. red.) hrál ve Francii, a když se vrátil, myslel, že budeme spolu. A já mu odletěla na dva měsíce v kuse."

Chtěl z vás mít profesionální manželku?
"To ani ne, to se mu nepodařilo za celých těch sedm let. Já jsem rebel, ani nevařím. Jediné, na co si potrpím, je úklid. Ale pak v té naklizené domácnosti sedím a mám hlad (směje se). Spíš mu vadil zájem médií, nikdy to nebylo tak šílené, jako je to teď."

Myslíte fotky, kde se líbáte se Sámerem Issou?
"Se Sámerem jsme kamarádi, to je jediné, co k tomu řeknu. A to všechno je daň z popularity, proto se mě chlapi bojí. Ale jsem strašně ráda, že jsem díky těmhle fotkám přišla o ženaté ctitele, i o ty hodně známé, co mě zvali na večeře. Teď přestali, mají strach, že je se mnou někdo vyfotí. Já se naštěstí nikomu zpovídat nemusím, jsem volná mladá holka, tak se bavím. A chci říct chlapům prostřednictvím Nedělního Blesku: Chlapi, nebojte se mě."

Tak osamělá jste?
"Málokdo v blonďaté holce, která vyplazuje jazyk na fotografy, hledá kvalitní bytost, což je škoda. Myslím, že ten pravý se najde. Chtěla bych, aby si dal práci a dobýval mě, aby zapomněl na bulvární Kateřinu a zkusil objevit tu jinou holku."

Cožpak vás muži nedobývají?
"Dobývají, ale jen ti, které nechci. Ono se to nakumulovalo v jeden legrační okamžik, kdy jsem nafotila nahé fotky a do toho jsem se rozešla s přítelem, a to je, jako když světu hlásíte: Jsem k mání, vidíte, jak vypadám, kdo mě chcete? Jsem nahá, a ještě bez kluka! Nápor těch chlapů je šílenej."

Máte nějakého zvlášť kuriózního ctitele?
"Mám strašně kuriózního ctitele, který mi píše už od dob hitparády T-Music, a ten vždycky chce, abych mu poslala kalhotky, a nabízí mi za ně velké částky, které s léty stoupají. Asi z dvou stovek před šesti lety to vystoupalo na deset tisíc."

Kdyby se našel ten pravý, usadíte se?

"Když bude stát za to, usadím se hned, dokonce půjdu do kurzu vaření. Jsem už dohodnutá s jedním člověkem, co pořádá kurzy vaření, že v ten moment nastoupím. Ano, pro lásku jsem schopná takových obětí, že se ten člověk i nají." (směje se)

Je vám sedmadvacet, není kam spěchat.

"Kamarádky už mají v tomhle věku miminka. V sedmadvaceti každá to první chce nebo ho plánuje. Mně zatím chybí tatínek. Počkám, až si mě najde. V tuhle chvíli už všechny věci, na které jsem chtěla dosáhnout, byly veskrze splněné. Ještě tam pár snů je, ale výhledově si myslím, že do dvou tří let bych dítě určitě chtěla."