„Dostal jsem zprávu, že Milan zemřel předešlou noc,“ prozradil Martin Severa v úterý Blesk.cz. „Vůbec nevím, co se stalo. Ještě minulý týden jsme spolu mluvili a domlouvali jsme se na práci. Je to strašný… Vůbec nechápu, co se mohlo stát,“ zopakoval Šimáčkův zdrcený kamarád. Podle našich informací podlehl Šimáček rakovině jater.

Zprávu o smrti herce potvrdila i v oficiálním vyjádření produkční Pantheon Production, kde Šimáček pracoval jako publicista. „Život dokáže být někdy krutý. Ještě v nás proudí bolest z odchodu Jerryho a teď jsi se do nebeského Pantheonu vydal Ty. Je to znovu tak nečekané a náhlé. Budeš nám chybět, Milane. Odpočívej v pokoji,“ napsala na Facebooku. 

Šimáčka si lidé pamatují zejména jako oplácaného vojína Vatu z Černých baronů. Letos v červnu se ale Šimáček objevil na křtu nové knihy velmi vyhublý. Důsledně ovšem popíral, že by za jeho drastickým hubnutím byla nemoc. Důvodem, proč ve velmi krátké době shodil více než 25 kilogramů, byly podle herce dluhy. Šimáček se na začátku prázdnin dostal do existenčních potíží kvůli své tvrdohlavosti za každou cenu udržet byt v centru Prahy. Dlužná částka se vyšplhala na téměř 60 000 korun.

„Žil jsem sto metrů od Staroměstského náměstí v pětipokojovém bytě a ten mě zválcoval,“ přiznal v červnu Šimáček. Na výdaje si musel půjčovat, až se dostal do exekuce. Přesto to vypadalo, že svůj dluh uhradí, neboť na nedostatek práce si nemohl stěžovat. „Pořád jsem si říkal, že byt na Starém Městě se opouští nohama napřed, takový už prostě neseženete,“ vyřkl nad sebou nevědomky strašidelný ortel.

Milan Šimáček se proslavil rolí vojína Vaty ve filmu Černí baroni, zahrál si i ve filmu Tankový prapor, kde se představil jako rotmistr Soudek. Diváci ho mohou znát i ze seriálu Policajti z předměstí.

Fotogalerie
12 fotografií

Video: Milan Šimáček z Tankového praporu a Černých baronů. Od herectví utekl k práci slavného předka!

Video
Video se připravuje ...

Milan Šimáček z Tankového praporu a Černých baronů: Od herectví utekl k práci slavného předka! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička