Herec známý i z filmu Ostře sledované vlaky přitom nikdy nedal na Vracov dopustit. Nejenže zde vyrůstal, a dokonce v padesátých letech chytal za místní fotbalové áčko. Vracel se tam i později, kdykoliv to bylo možné. Odmítal i práci o letních prázdninách, aby mohl navštívit rodiče a pomáhat jim tam na vinohradě.

„Vracov je můj domov a vždy se tam rád vracím. Kdykoliv vidím v dálce vracovské topoly, srdce se mně sevře,“ přiznal před časem Somr, který také pravidelně odebíral týdeník Slovácko, ačkoliv už dlouhá léta žil v Praze. Také ve Vracově si ho nemohli vynachválit a udělili mu i čestné občanství. „Máme ho tu rádi. Nijak se nepovyšuje. Na fotbal nechodíval ani na tribunu, ale jen tak si sednout pod topoly. A vždycky zdraví jako první,“ potvrdili místní usedlíci.

Jenže teď se Josef milovaného stavení chce náhle zbavit. Noví majitelé na tom jistě vydělají, cena totiž na místní poměry není nijak přehnaná, navíc získají i dva bonusy. Za prvé krásné posezení pod rozrostlou popínavou vinnou révou v uzavřeném dvoře, ale hlavně autentickou atmosféru místa.

Každá bytová jednotka domku, který stojí uprostřed městečka, má pak ve spodním patře kuchyň, pokoj a koupelnou s toaletou, v horním patře pak úložný prostor a jednu ložnici. Ve dvoře jsou kromě posezení také sklep a dílna. Stavení bude ale zřejmě nutné trochu opravit.

Možná právě to je důvodem, proč ho Somr prodává. Možná se už o nemovitost nedokáže starat a přece jen cesty z Prahy a zpátky jsou pro něj jistě čím dál náročnější. Ale těžko říct, jestli k tomu nemá i nějaké jiné důvody. Samotný herec své rozhodnutí nijak nekomentoval a na dotazy nereagoval.

Před časem se Josef také zbavil chalupy poblíž zříceniny hradu Frýdštejn v Českém ráji. Tam byl ale důvod zcela jasný. Roubenku mu totiž opakovaně vykradli a on už neměl sílu bojovat a vše řešit. „Tu jejich chalupu vykradli minimálně pětkrát a zloději ukradli a poničili vše, co jim přišlo pod ruku,“ prozradili jeho někdejší sousedé.

VIDEO: Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr!

Video
Video se připravuje ...

Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr! Česká televize

 

Fotogalerie
41 fotografií