Scéna z filmu Ostře sledované vlaky, kdy leží herečka Jitka Zelenohorská v záběru a nad ní se sklání herec Josef Somr s razítkem v ruce, je nezapomenutelná. A na tu dobu velmi erotická. Odhaluje se v ní totiž hereččin zadeček. To také rozhodilo i samotného Somera, který si ve filmu zahrál výpravčího Hubičku. „Pochopitelně, že jsem s tím měl velikánské problémy. Bylo tam pár lidí a cizí a navíc Jitka Zelenohorská, které jsem měl sázet ta razítka, mi odhalila celý zadeček,“ uvede v pořadu GEN na České televizi.

Video
Video se připravuje ...

Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr. Česká televize

„Třásly se mi ruce tak, že některé detaily razítkování dělal sám pan režisér. On tvrdí, že to není pravda, ale já jsem skutečně nedělal všechna razítka. Jsou tam také ruce pana režiséra Menzela,“ přizná Somr s tím, že jeho herecká kolegyně byla v ožehavých scénách mnohem větší profesionálkou než on.

Film Ostře sledované vlaky byl oceněn prestižním oceněním Oscar v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Hlavní roli Miloše Hrmy si v něm zahrál Václav Neckář. Pokud se o něm chcete dozvědět víc, dívejte se v neděli ve 20.00 hodin na Českou televizi.

Fotogalerie
25 fotografií