Jaromír Soukup se pořádně plácl přes kapsu. Podle dobře informovaného zdroje Blesku teď televizní magnát investoval takřka čtvrt miliardy do nové rezidence na pražském Pankráci. Zavděk nevzal jenom nějakou maličkou garsoniérou, ale skoupil rovnou čtyři velké byty, z nichž největší má 248 metrů čtverečních. A to není všechno!

Může se odtud kochat pohledem na metropoli z ptačí perspektivy, konkrétně z výšky 20 pater. A nejen skrz panoramatická okna, k největšímu z bytů patří rovněž obrovská terasa o rozloze 116 metrů čtverečních!

Obří terasy

„Vlastně je to spíš zahrada než terasa,“ utrousil člověk obeznámený s investicí mediálního magnáta, jehož partnerkou je herečka Kateřina Brožová. Pokud by zabydlel veškeré zakoupené prostory, měl by k dispozici 618 čtverečních metrů obytné plochy a 222 metrů teras. „Tak velký prostor dosud ve věžích nikdo nekoupil,“ uvádí naše zdroje. A to už je nejdražší rezidenční komplex Česka prodán z více než 80 procent! Otázkou ovšem je, zda se do nového hodlá nastěhovat sám, či se o ně podělí s dětmi, anebo jestli byty nekoupil jen jako investici…

Sedm garáží

Bát se Soukup nemusí ani o svůj vozový park, na přeplněném Pankráci parkovat nebude, protože v garážích si dle dostupných dokumentů zajistil hned sedm stání!

Bydlení v oblacích jen pro vyvolené

● S výškou 104 m jde o nejvyšší rezidenční budovu v Česku.

● Od 5. do 30. patra je v domech 130 bytů a penthousů. To jsou apartmány v nejvyšších patrech s vlastními střešními bazény.

● Nejmenší byt má 50 m2, ten největší pak 400 m2.

● Ceny bytů začínají na 100 tisících za m2, přičemž platí pravidlo, že s výškou od země roste i cena.

● Obyvatelé budou mít k dispozici i privátní fitness centrum, bazén, saunu, páru, vířivku, čistírnu, catering, společenské zázemí (mj. kino) i dětskou hernu, tři patra garáží, šest výtahů a nepřetržitý servis domácí recepce.

● Vzdušná vzdálenost od Pražského hradu činí pouhých 5200 metrů. Z ložnice je výhled na 5 km vzdálené Hradčany.

Na čem dělá peníze?

Jaromír Soukup je nejviditelnější jako majitel televize Barrandov, kde mj. každý týden zpovídá prezidenta Miloše Zemana a nejnověji začal usilovat o vysílací práva na fotbalovou ligu. Velké peníze ovšem vydělává jinde – prostřednictvím své Médea Group, kterou provozuje už od roku 1993.

Jde o největší mediální agenturu v Česku, která zajišťuje reklamní a inzertní prostor pro stovky klientů. Podle zprávy auditorské společnosti Recma Médeou jen v roce 2016 protekl neskutečný objem peněz – 238 milionů eur, což v tom roce představovalo 6 miliard a 433 milionů korun! Časopis Týden (patří do Soukupova vydavatelství Empresa Media) mu třeba v loňském žebříčku českých miliardářů přiřkl 58. příčku s odhadovanou výší majetku 4,7 až 5,5 miliardy korun, specializovaný Forbes jej naproti tomu nevede mezi nejbohatšími 70 Čechy, kde hranice vstupu představuje dvě miliardy…

Fotogalerie
47 fotografií