Z komedie Vrchní, prchni! je dnes již klasika a některé pasáže už diváci znají jako své boty. Když téměř na konci snímku postava Zdeňka Svěráka (81) o falešném vrchním přemýšlí během řízení natolik usilovně, udělá přestupek. Zastavuje ho mladý a lehce nezkušený příslušník VB v podání Pyška.

„Pánové Svěrák a Smoljak tenkrát přišli k nám do školy a vytáhli si mě, ať jim tam zahraju dopravního policistu,“ prozradil v rozhovoru pro IDNES.CZ herec a dabér, jak se ve filmu ocitl. Původně měla scéna s ním ale vypadat trochu jinak.

„Vtip byl v tom, že se to moje počínání na křižovatce mělo natáčet skrytou kamerou s tím, že auta budou normálně jezdit,“ vysvětloval s tím, že zastavit měl jen jediné auto. Jenže to se nepovedlo. „Ve chvíli, kdy jsem se na křižovatku ale postavil, všechna auta zůstala stát a řidiči čekali, co se bude dít. Takže se muselo jinak,“ doplnil pobaveně dvorní dabér hollywoodského herce Bruce Willise (62).

Ve skutečném životě mu prý ale jednou policie dost pomohla. Málem totiž promeškal představení, a když mu z divadla volali, měl na cestu z Ruzyně do Národního divadla už  jen asi půl hodiny. „Dost jsem se zpotil a šlápl na to, ovšem v Chotkových sadech stály neprůjezdné dvě kolony aut vedle sebe, a já už viděl, že to nestíhám,“ líčil hororový zážitek Alexej.

„Poprosil jsem tedy vedle mě stojící policisty, jestli by mi nepomohli, že musím být v sedm na jevišti, a oni to pro mě udělali. Zažil jsem díky nim jízdu snů zacpanou Prahou a představení stihl,“ dodal pro IDNES.cz.  

VIDEO: Jak dnes vypadají místa, kde točili Vrchní, prchni!, se přesvědčte v pořadu Selfie z Prahy

Video
Video se připravuje ...

Jak dnes vypadají místa, kde točili Vrchní, prchni! A unikát v Motole: Obědy vozí roboti Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček

 

Fotogalerie
43 fotografií