V době, kdy mu totiž bylo nejhůř, byl v Londýně, kde lékařská péče není zrovna ukázková. Při cestě do Londýna na něj v letadle nějaký muž prskl bacil, který jeho imunitní systém neznal. Onemocněl, jenže až v průběhu nemoci zjistil, že to probíhá velmi nestandardně. Navíc v té době byla v zemi epidemie a dostat se k lékaři bylo téměř nemožné.

„Běžný Brit čekal hodiny v přeplněných ordinacích, protože nebyl dostatek kompetentních lékařů. V takové chvíli jsem byl v Británii já. Jenom jsem ležel a čekal, až se dostanu do stavu, kdy budu  schopný přeletět domů. Během těch dní se můj stav ale zhoršoval a tím jsem ztratil hodně času. Takže ze zápalu plic, který by se dal běžně vyléčit, se stal takový, kdy máte strach, zda to vůbec organismus zvládne. Když jsem se pak dostal do Prahy do nemocnice, bylo to už na poslední chvíli,“ svěřil se Miro Žbirka v týdeníku 5plus2.

Po prodělaném zápalu plic je jeho imunitní systém zranitelnější. V srpnu se nakazil opět v letadle a dostal zánět horních cest dýchacích a musel zrušit naplánované koncerty. Teď už ví, že své zdraví si musí víc hlídat.

VIDEO – Miro Žbirka: Boj o život! Do nemocnice mě dovezli na poslední chvíli!

Video
Video se připravuje ...

Miro Žbirka: Boj o život! Do nemocnice mě dovezli na poslední chvíli! David Turek, Petr Soukup

Fotogalerie
29 fotografií