Trojan je považován za jednoho z nejlepších herců současnosti. Rozhodně je profesionál každým coulem, který si do práce netahá osobní problémy, kterých má přitom poměrně dost. V první řadě s manželkou Klárou Pollertovou (45) vychovává čtyři syny – osmnáctiletého Františka, šestnáctiletého Josefa, osmiletého Antonína a pětiletého Václava.

Kromě toho se snaží ženě i pomáhat, ta se totiž od roku 2001 potýká s těžkými depresemi. Když je jí nejhůře, není schopná vůbec jíst, kvůli čemuž jeden čas vážila méně než 50 kilogramů. Podle herce je v kritických chvílích nesnesitelná a dokonce bývá agresivní.

Klářina maminka přitom také bojuje se závažnou chorobou. Vše začalo výpadky paměti, ale její stav se zhoršil natolik, že si vyžádal odbornou péči. Paní Pollertová tak nyní žije v krásném a novém Alzheimer Home Zátiší v pražských Kunraticích. Nyní ji tu návštěvou potěšila Jiřina Bohdalová.

„Paní Bohdalová přijela s panem Dejdarem, který je naším patronem a moderuje nám různé akce,“ cituje deník Aha! jednoho z místních zaměstnanců. „Měla ale strach, jestli ji paní Pollertová vůbec pozná,“ doplnil s tím, že obavy nakonec byly zbytečné. Ivanova tchyně prožívala zrovna lepší období, a tak herečku okamžitě poznala a dala se s ní do řeči. Dámy si společně popovídaly a docela se i nasmály.

Co je Alzheimer

Patří mezi nejobávanější nemoci současnosti. Narušuje část mozku a způsobuje pokles funkcí, jako jsou myšlení, paměť, úsudek. Bývá nejčastější příčinou demence. Nejdříve se zhoršuje krátkodobá paměť.

Nemocný má problémy s vyjadřováním, nedokončuje myšlenky, je zmatenější. Mění se celá jeho osobnost. V posledních stadiích už vůbec není schopen se sám o sebe postarat. Odhaduje se, že Alzheimerem trpí 5 % lidí starších 60 let a až 50 % seniorů starších 85 let.

VIDEO: Podívejte se na pokažené záběry z Anděla Páně 2, kde Trojan zářil.

Video
Video se připravuje ...

Zapomnětlivý Bartoška, zpívající Trojan: Pokažené záběry z Anděl Páně 2! Falcon

Fotogalerie
43 fotografií