Přede dvěma měsíci se v Praze na Kampě konalo slavnostní otevření zrekonstruované Werichovy vily. Herec a dabér Stanislav Fišer, který s Janem Werichem (†75) sdílel scénu a strávil s ním mnoho let, se původně chtěl také zúčastnit.

„Moc jsem se těšil, že se setkám s kolegy, ale nevyšlo mi to,“ svěřil se Fišer, který pro prodělané rakovině hrtanu (tou trpěl ostatně i Werich) mluví jen díky speciálnímu strojku. Teď ho začaly trápit další zdravotní potíže, které mu nakonec zabránily vyrazit do společnosti.

Velmi to zamrzelo. „Jsem totiž už jeden z mála, který je z původního souboru Jana Wericha naživu. Ono nás moc není, jestli si dobře vzpomínám, tak je to Jiřina Bohdalová, Květa Fialová, Alena Vránová a z nás mužských Pepík Zíma a Lubin Kostelka,“ vysvětloval deníku Aha! s tím, že alespoň zaslal vzpomínku.

Poslal dokonce zvukový záznam. „Ten je z mého prvního setkání s panem Werichem v Těžké Barboře,“ vylíčil Stanislav. Naopak jejich poslední shledání popsal v dopise a doufal, že by se mohlo jednat o hezké gesto.

VIDEO:  Stanislava Fišera rozzlobilo i to, když ho na karlovarském festivalu omylem „pohřbili". Jiří Bartoška se mu tehdy snažil omluvit, ale možná že to ještě zhoršil.

Video
Video se připravuje ...

Zaživa pohřbený Fišer: Bartoška se mi omluvil! Ale... Luboš Procházka, Lukáš Červený

„Ale nikdo ho nepřečetl,“ postěžoval si umělec. „Ani Jiřina Bohdalová, ani Honza Přeučil. Mrzí mě to. A tak ho dávám k dispozici vám,“ dodal. Oblíbená herečka ale za nic vinu necítí. „Nebylo to v žádném případě úmyslné, to mě mrzí, že Standův dopis nepřečetli, ale tohle byla věc organizátorů,“ cituje Bohdalovou Aha!

Fotogalerie
39 fotografií