Malé holky často sní o starších mužích, jen málokdy se jim ale stane, že by se po letech s někdejším idolem skutečně daly dohromady. V případě legendární ostravské zpěvačky a jejího prvního muže to tak ale bylo. „Chodila jsem asi do šesté nebo sedmé třídy a byly jsme s kamarádkou v Ostravě v Černé louce a on tam hrál. On byl totálně charismatický,“ vyprávěla Věra v dokumentu České televize Neobyčejné životy.

„Přišly jsme domů a našly jsme si Ivo Pavlík v telefonním seznamu a normálně jsme mu zavolaly,“ dodala se smíchem. „Pak jsem se s ním setkala, to už mi bylo sedmnáct. Vrátil se z Německa, kapela mu tam zůstala, on se vrátil sám a přešel do Majesticu. Nějak jsme se do sebe zamilovali,“ nechala se slyšet Špinarová s tím, že to byl zřejmě osud.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy… David Turek, Jan Jedlička

Oba byli v té době zadaní, ovšem náhlé vzplanutí mezi nimi bylo silnější. Ivo se rozvedl s první ženou, s níž měl dceru Yvonnu. „Já jsem v té době chodila se Standou Hranickým, ten chudák tenkrát asi vůbec nechápal. Seběhlo se to tak rychle,“ vzpomínala zpěvačka na frontmana skupiny Citron. „Když jsem ho přivedla domů, tak moje mamka se totálně vyvrátila, protože byla o rok mladší než Ivoš.“ Maminka nechápala a doufala, že její dcera nemluví vážně. Nakonec se ale s jejich vztahem smířila.

„Ona byla hrozně drobná, ale na to, jak byla drobná, měla úžasný hlas. Mě fascinovalo, když jsme jezdili po Rusku ty velké zájezdy, tak se všichni ptali: ‚Kde máte zpěvačku? To je ona? Taková malá?‘ Pak zazpívala a všichni byli paf. Měla velký hlas,“ líčil Pavlík v dokumentu začátky své spolupráce s „tygřicí z Ostravy“, s níž se v roce 1972 oženil. Prý si díky společné profesi dobře rozuměli, ovšem Ivova tchyně toužila po vnoučeti. Ivo s Věrou se rozhodli její přání vyplnit a narodil se jim syn Adam.

Ovšem manželství nakonec nevydrželo, skladatel a muzikant byl prý zpěvačce nevěrný a ona se s tím nedokázala smířit. Krátce po jejich rozchodu se Špinarová v roce 1984 podruhé vdala za bubeníka Víťu Vávru (64), ale ani s ním štěstí nenašla a následoval druhý rozvod. Zato Pavlík se zamiloval do zpěvačky Heidi Janků a v roce 1992 z ní udělal svou třetí manželku. Zůstali spolu až do nedávné Ivovy smrti, která přišla necelých pět měsíců od úmrtí Špinarové.

VIDEO: Věra Špinarová (†65) si před smrtí Blesku postěžovala, že žije bez lásky…

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Věra Špinarová (†65): Naposledy si Blesku postěžovala, že žije bez lásky… Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

VŠE O SMRTI VĚRY ŠPINAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
107 fotografií