„Je pravda, že v tomhle věku si člověk nemůže být jistý tím, kdy něco přijde, kdy se něco stane… To je hned,“ rozpovídal se kdysi v rozhovoru pro deník Aha! Pavlík. Skoro to vypadá, jako by si předpověděl vlastní smrt. Ta si pro něj náhle přišla během tohoto víkendu, když po infarktu ležel v nemocnici.

Zatímco on o odcházení zřejmě již nějakou dobu uvažoval, většinu jeho náhlé úmrtí zastihlo nepřipravené. Dlouhá léta se totiž zdálo, jako by skladatel snad zapomněl stárnout, jelikož i po osmdesátce byl velmi aktivní a vždy hýřil úsměvy a vtipem. Velkou zásluhu na jeho vitalitě měla zřejmě i manželka Heidi Janků (54). Jelikož byla o 30 let mladší, její elán mu jistě vléval krev do žil. Přitom mu prý původně věkový rozdíl mezi nimi vadil.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel manžel Heidi Janků, skladatel Ivo Pavlík (†84). David Turek, Jan Jedlička

„Ze začátku jsem měl velké pochybnosti, protože ona byla divoch. Proto jsem ji taky nechtěl,“ svěřil se Ivo s tím, že zpěvačku poznal v době, kdy se rozváděl s Věrou Špinarovou (†65). „Když jsem se rozešel s Věrou, začal jsem si hledat náhradu, která by mě ve stáří uživila,“ vtipkoval Pavlík, který se s oběma osudovými ženami seznámil v kulturním domě v Porubě.

Heidi tedy nejprve nabídl pouze pracovní spolupráci, nakonec jejich vztah ale přerostl v lásku. „Co si budeme povídat, těch třicet let, co nás dělí, je už přece jenom dost, takže jsem chvíli váhal. Výhodou je, že je Heidi přizpůsobivá a ke mně ohleduplná,“ doplnil pro Aha! Ivo, který po boku mladší tmavovlásky našel štěstí.

Dítě spolu ale nikdy neměli, jelikož by to zbrzdilo zpěvaččinu kariéru. Muzikant už měl ostatně dva potomky, s Věrou Špinarovou syna Adama (42) a s první manželkou Zdenou pak dceru Yvonnu.

VIDEO: Syn Adam zdrceně o smrti maminky. Teď navíc ztratil i tátu...

Video
Video se připravuje ...

Syn Špinarové Adam: Po smrti mámy mám v hlavě guláš... FTV Prima

VŠE O SMRTI VĚRY ŠPINAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
80 fotografií