Debbi, která poprvé zazářila v Česko Slovenské SuperStar, se pátečnímu Blesk TV MAGAZÍNU ve velkém rozhovoru svěřila, že trpí panickou poruchou.

Líčí, jak pro ni nejtěžší chvíle nastaly po prvním záchvatu, když nevěděla, co se jí děje s hlavou a tělem. „Když jsem si sedla do metra, tak v ten moment mi explodovala hlava, srdce, tělo. A jak zahlásili ‚ukončete výstup a nástup‘, tak jsem chytla tak šílenou paniku, že jsem musela okamžitě vyběhnout. Vůbec jsem si nedokázala představit, že bych tam mohla minutu a půl, než se ty dveře zase otevřou, zůstat,“ popisuje první setkání se svou nemocí.

Ani po pár dnech od této příhody panika a tíseň neustupovaly. Mladá zpěvačka probděla noci a přes den ji její stav doháněl k pláči. A tak našla pomoc v pražských Bohnicích, kde jí oznámili, že trpí panickou poruchou.

V rozhovoru také přiznává, že ji ve škole v Německu, kde do deseti let vyrůstala, šikanovali. To však podle lékařů na její duševní stav vliv nemělo, ostatně myslí si to i Debbi sama. „Jestli na to mělo něco u mě vliv, tak spíš moje docela divoký mládí. To, že jsem občas vyzkoušela něco, co jsem asi zkoušet neměla,“ svěřuje se zpěvačka. Momentálně je spokojená v osobním i pracovním životě. Vydala album nových písní, z nichž jedna zní i v reklamě na škodovku.

VIDEO: Měla jsem obrovský problém s alkoholem, přiznává Debbi

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Debbi: Měla jsem obrovský problém s alkoholem! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Strach o život

Panická porucha patří mezi časté a přitom poměrně závažné poruchy. Hlavní projevem jsou záchvaty výrazné úzkosti, které nejsou spojeny se žádnou konkrétní situací a nelze je předvídat – přichází nečekaně. Záchvat úzkosti trvá většinou do půl hodiny a vyznačuje se intenzivním strachem o život nebo strachem, že se přihodí něco hrozného.

Časté jsou i tělesné příznaky – svírání až bolest na hrudi, třes, problém s dýcháním, nevolnost, závratě. Symptomy připomínají příznaky infarktu, není proto divu, že si dotyčný často volá rychlou záchrannou pomoc.

OTEVŘENÝ ROZHOVOR S DEBBI UŽ V PÁTEK V BLESK TV MAGAZÍNU! A DÁLE TAKÉ ČTĚTE:

Morávkovou v Ordinaci čeká po prázdninách teror!

☛ S kým misska Aneta Vignerová prožila svoje poprvé?

☛ Módní guru Františka se ohlíží za večírky ve Varech

Fotogalerie
21 fotografií