Manžel Simony Postlerové Zdeněk Hrášek zemřel na rakovinu jater. Tři roky s nemocí statečně bojoval, ostatně už jednou se s ní setkal. Tehdy měl rakovinu oka, kvůli které o jedno přišel.

Věděl, že umírá, a jeho přáním bylo zemřít doma. „No tak to se nestalo. Posledních pár hodin byl v nemocnici, protože upadl do kómatu. Mluvila jsme o tom se záchrankou, aby ho nechali doma, ale nešlo to. Oni to prostě museli udělat a odvézt ho,“ přiznala s velkou lítostí Postlerová ve vysílání rádia Frekvence 1.

Video
Video se připravuje ...

Simona Postlerová se rozloučila s manželem (†62), který podlehl rakovině David Turek, Jan Jedlička

Na svého muže denně myslí a její vzpomínky jsou o to bolestnější s přicházející dovolenou. Vždy jsme na prázdniny jezdili se Zdeňkem do Bechyně, tu mám s ním spojenou. Teď nevím, jak to tam prožiji, poprvé bez něj, to nevím,“ strachovala se.

Syn autista

Velkou oporou jí v těžkých chvílích je dcera Jana, ale také syn Damián, jenž trpí autismem spojeným se schizofrenií.

Do svých dvanácti let to byl úplně normální kluk, až pak se u něj začala ta nemoc vyvíjet. Je to strašně těžký, protože ty děti se mlátěj a člověk je musí neustále chránit. To mně je hrozně líto, protože on je jinak vtipnej a inteligentní kluk, ale ty propady jsou tam velké. Najednou je úplně jiný člověk,“ svěřila se herečka. Navíc ji trápí, že Damián nemůže chodit do normální práce, nyní navštěvuje chráněnou dílnu. Také nemůže chodit do normální školy, ač by velmi chtěl. Potěšilo by ji, kdyby stát takto postiženým dětem umožnil větší možnost na studium, ale uvědomuje si, že je to složitá a těžká situace. Nezbývá ji proto nic jiného, než se s tím poprat sama.

Fotogalerie
15 fotografií