V sobotu odpoledne měl Karel Gott vystoupit na benefičním koncertu na hoře Butkov na Slovensku poblíž Ladců. V pátek se ale na stránkách místní fary, která koncert pořádá, objevila smutná zpráva.

"V dopoledních hodinách dne 2. 6. 2017 jsme obdrželi zprávu, že zpěvák Karel Gott z náhlých zdravotních důvodů (hospitalizace) na koncertě nemůže vystoupit. Karla Gotta nahradí zpěvačka Helena Vondráčková. Děkujeme za respektování a pochopení této změny," stojí na webu.

Blesk kontaktoval kvůli vysvětlení Gottovu mluvčí Anetu Stolzovou: "Z důvodu zánětu dutin a horních cest dýchacích musel pan Gott zrušit své vystoupení 3. června v Ladcích na Slovensku," uvedla mluvčí. "Pan Gott není hospitalizovaný," dodala.

Podle informací Blesku ovšem Karel Gott skutečně strávil několik hodin ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí. Kvůli zhoršujícímu zánětu dýchacích cest mu lékaři provedli kompletní vyšetření.

Karla Gotta má nahradit Helena Vondráčková. Ta má ovšem vystoupit večer v Nitře s Alexandrovci, bude tak mít pořádně perný den.

Karel Gott byl již na středečním koncertě znatelně unavený a podle vlastních slov ho odzpíval napůl plynu. Sám se fanouškům omlouval, že není v kondici. Redaktorům Blesku si stěžoval na silnou alergii. Jeho stav se pak po koncertě očividně zhoršil.

Fotogalerie
16 fotografií