„S těžkostí na srdci vám musíme oznámit nejhroznější zprávu, že náš otec sir Roger Moore zemřel. Jsme všichni zničeni,“ oznámila včera rodina. Na rakovinu loni v červenci zemřela také hercova nevlastní dcera Christina Knudsen (†47).

Poprvé se do agenta 007 převtělil už v roce 1973 v bondovce Žít a nechat zemřít. Byl v pořadí třetím Bondem a britská královna mu udělila titul sir, na který byl velmi pyšný.

„Byla pro mě čest dabovat jeho první film s Jamesem Bondem. Roger Moore byl výtečný herec a navíc skvělý muž,“ řekl Blesku Rudolf Jelínek (82). „Pokud si vzpomínám, nebyla to ani tak moc těžká práce pro mne. Pořád se pral nebo střílel, takže člověk hekal, sténal a podobně,“ dodal.

"Měl jsem víc žen než James Bond,“ říkával s oblibou Roger Moore. Oficiálně byl čtyřikrát ženatý, přičemž jeho první dvě manželství byla pořádná Itálie! První manželka Doorn Van Steyn (†89), kterou si vzal v 19 letech, ho prý škrábala tak, že měl po celém těle jizvy, a házela po něm věci.

Rozvedli se po sedmi letech. Jeho druhá choť, o 12 let starší zpěvačka Dorothy Squires (†83), nebyla o nic klidnější. „Stále jsme se hádali. Jednou mi rozmlátila o hlavu kytaru,“ prozradil.

V roce 2005 Roger Moore s manželkou Kristinou zavítal také do Prahy. Jako zástupce mezinárodního humanitárního hnutí Kiwanis navštívil nemocné děti v pražské Všeobecné nemocnici na Karlově náměstí a předal jim panenky a sladkosti. Zúčastnil se také slavnostního vyhlášení Českých lvů. „Jsem držitelem ceny za nejbělejší úsměv,“ vtipkoval při předávání ceny tvůrcům nejlepšího filmu roku 2004 Horem pádem.

Bondovský herec Krabbé: Kdo je lepší Bond: Connery nebo Craig?

Video
Video se připravuje ...

Bondovský herec Krabbé: Kdo je lepší Bond: Connery nebo Craig? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
22 fotografií