Když totiž filmy o agentovi 007 natáčel, roli nebral nikdy vážně. A to se odrazilo na výsledku, kritikům připadá jeho výkon příliš mdlý a nepřesvědčivý.

"Jsem nejhorším Bondem podle všech těch anket. Jsem všeobecně nenáviděným hercem na internetu, protože jsem byl příliš legrační, příliš kladný. Nebral jsem tu roli dost vážně," prozradil Roger Moore.

To je přitom paradoxní, protože tento osmdesátiletý nositel titulu sir stál před kamerou jako Bond celkem sedmkrát. To je nejvíc. První agent Sean Connery zopakoval roli šestkrát. A nejoblíbenější Bond Daniel Craig natočil teprve dva snímky.

"Myslím, že od Jamese se očekává, že bude špehem. A přitom se objevuje v hotelech a barech po celém světě a každý mu tam říká: ´Ach, pane Bonde, čekali jsme vás,´" poukázal Moore na paradox kolem agenta 007.

"Klidně bych teď mohl hrát Bonda," věří si herecký Bard. Přesto přiznává, že fyzicky by už roli agenta nezvládl: "Na věku je skvělé, že vaše kolena nepracují tak dobře, nemůžete tak snadno seběhnout se schodů a nezvednete nic těžkého."