„Smrt mámy je ještě velice čerstvá. Prvních čtrnáct dnů po jejím skonu jsem jel na nějakého toho autopilota. Nějak jsem fungoval, ale nic jsem si neuvědomoval. Teď mi začíná docházet, co se vlastně stalo. Od té chvíle jsem si ještě nic od mamky nepustil, nesáhnul jsem ani na piano,“ vyznal se Adam.

Video
Video se připravuje ...

Ostrava ocenila Věru Špinarovou (†65)! Cenu města převzal syn Adam. Karel Janeček

Byl nejen synem oblíbené zpěvačky, ale také šéfem bandu, s nímž maminku při koncertech doprovázel. Až do osudného vystoupení 22. března v Čáslavi, kde se jí zastavilo srdce, a čtyři dny poté zemřela v pražském Motole.

Přestože od posledního rozloučení se Špinarovou v její milované Ostravě uplynul více než měsíc, rodina ji oficiálně ještě nepohřbila. Ostatky by měly spočinout na hřbitůvku nedaleko Ostravy. „Ještě tam nejsou. Chystá se všechno, je to otázka čtrnácti dnů. Ale rozloučení plánujeme už pouze v rodinném kruhu,“ řekl Adam Blesku.

VIDEO: Adam Pavlík prozradil, jak zvládá odchod milované maminky

Video
Video se připravuje ...

Syn Špinarové Adam: Po smrti mámy mám v hlavě guláš… FTV Prima

Chalupu ve Fulneku, v níž poslední dobou zpěvačka žila, syn rozhodně prodávat nebude. „Jezdíme tam kvůli psům. Střídáme se s manželkou a dětmi. Jsme tam vlastně každý den, nějak se tam točíme. Navíc neproběhlo ani dědické řízení. Nevím, kolik se tam na čem platí… Nevím vůbec nic,“ posteskl si zpěvaččin syn. „Každopádně bychom chalupu rádi zachovali. Už jen kvůli dětem, vnoučatům, jelikož k ní mají vztah,“ dodal.

Fotogalerie: Poslední rozloučení s legendární zpěvačkou…
198 fotografií

Cena in memoriam a socha pro Věru

Cenu města Ostravy in memoriam udělili zastupitelé zesnulé Věře Špinarové ve středu 10. května. „Moc si jí vážím, je to pro maminku obrovská čest. Jediné, co mě mrzí, že si tu cenu nemohla převzít osobně,“ prohlásil Adam, který ocenění pro mámu přebíral z rukou ostravského primátora Tomáše Macury (ANO).

Cenu za posledních 11 let od jejího zřízení získalo jen 27 osobností či kolektivů. Namátkou olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa v hokeji David Moravec (44), zpěvačka Marie Rottrová (75), operní pěvkyně Eva Dřízgová Jirušová (54) nebo i Kubínovo kvarteto či Janáčkova filharmonie Ostrava.

Podle informací Blesku navíc Ostrava chystá své zpěvačce sochu! „Takový záměr skutečně výhledově máme, samozřejmě pouze se souhlasem jejího syna,“ potvrdila Blesku mluvčí Moravské Ostravy a Přívozu Jana Pondělníčková.

VŠE O SMRTI VĚRY ŠPINAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

„Jsem pro, aby vznikla socha. Po mamince mohou pojmenovat i sad nebo park, ale nesouhlasím, aby po ní pojmenovali třeba sál. To mi připadá dost málo na to, jaká to byla osobnost,“ míní syn Adam.

VIDEO: Připomeňte si Věru Špinarovou v době, kdy byla ještě plná života a elánu.

Video
Video se připravuje ...

To nejlepší z Věry Špinarové (†65): Plná života a smíchu řádila u Krause! FTV Prima

Fotogalerie
85 fotografií