Od osudné středy 22. března, kdy se zpěvačce na koncertě v Čáslavi zastavilo srdce a byla přes 40 minut bez kyslíku, jezdil Adam každý den z Ostravy do pražského Motola, kam byla jeho matka převezena vrtulníkem.

V sobotu večer mu ale lékaři volali, zda by se nemohl dostavit v neděli už v devět ráno. „Ptal jsem se jich, proč tak brzy a co se děje. A oni, že o těchto věcech nemohou hovořit po telefonu,“ svěřuje Pavlík Blesku.

Z Ostravy tedy vyrazil za tmy a v motolské nemocnici byl skutečně kolem deváté. Lékaři mu tehdy sdělili, že jeho maminka je vlastně klinicky mrtvá, protože její mozek je na 99,9 procenta mrtvý. A že je otázkou už jen několika hodin, než dojde k úplnému konci.

Video
Video se připravuje ...

Syn Špinarové Adam: Po smrti mámy mám v hlavě guláš... FTV Prima

„Když mi tohle všechno vysvětlili, poprosili mne, zda by se maminka, až zemře, mohla stát dárkyní orgánů. Zdali bych s tím souhlasil...“ popisuje zpěvaččin syn. Adamem otázka lékařů jaksepatří otřásla a jeho odpověď zněla: Ne! Potom si to ale rozmyslel.

„Říkal jsem si, že mamka by byla určitě ráda, kdyby její orgány mohly pomoci jiným. Bylo to pro mě moc těžké, asi za půl hodiny jsem ale šel lékařům říct, že souhlasím,“ vzpomíná Adam na hodně krušné chvilky.

S lékaři se dohodl, že za maminkou přijede jako obvykle zase druhý den. To měli lékaři provést test zpěvaččina mozku, který by zjistil, zdali je už mrtvý, nebo ne. „Dřív ten test nešel provést. Dal se udělat jen v případě, že z mamčina těla zmizí určité látky, které lékaři dodávali. A doba na jejich vyprchání byla čtyřiadvacet hodin,“ vysvětluje Adam.

Pondělní test na mozek už ale provést stejně nešlo. Rockerka velkého hlasu zemřela v neděli 26. března ve 20 hodin na multiorgánové selhání. Její dárcovství se tak stalo vyloučené.

Vše o Věře Špinarové naleznete: ZDE!

Věra Špinarová (†65): Pár dní před smrtí natáčela TopStar! Co řekla o Heidi Janků?

Video
Video se připravuje ...

Věra Špinarová (†65): Pár dní před smrtí natáčela TopStar! Co řekla o Heidi Janků? FTV Prima

Fotogalerie
36 fotografií