Vydání první desky a její následný křest v centru Prahy na místě, kde si v 90. letech zahrál tehdejší prezident USA Bill Clinton (70) na saxofon, se skupině Behind the Mirror povedl.

„Je to naše první deska a máme z ní opravdu velkou radost. Pokřtil nám ji můj vzdálený příbuzný Michal Dvořák z kapely Lucie, který má rád naši tvrdší hudbu,“ prozradil Blesku Artur Štaidl.

Čekalo se, že na křest dorazí i Arturův otec, hudebník Ladislav Štaidl. Ten se ale během celého večera neukázal. „Tohle není zrovna tátův šálek čaje, když se podíváte na naše fanoušky, tak to nejsou tátovi vrstevníci a myslím, že by se tu necítil dobře. Ale fandí nám,“ svěřil důvod otcovy neúčasti jeho syn.

Mohlo by se zdát, že slavné jméno může při prosazování v hudební branži Arturovi a jeho kapele pomoci. „Tak to určitě není, ve světě metalu jména mých rodičů nic neznamenají a já jsem za to rád. Mám tak alespoň šanci se prosadit sám a vše dokázat jako Artur, ne jako syn slavných rodičů,“ zamyslel se mladý Štaidl, který je zamilovaný a má přítelkyni.

„Ano, mám holku, víc k tomu ale říkat nechci,“ dodal zpěvák kapely Behind the Mirror. Jeho slečna ho na křest přišla podpořit, a dokonce od ní na pódiu dostal velkou pusu.

Úspěch po dvou letech!

Skupina Behind the Mirror vznikla před dvěma lety a teprve rok koncertuje. „Daří se nám tak jeden koncert měsíčně. Hodně na sobě pracujeme, bez toho to nejde. Hudbu i texty si skládáme sami,“ prozradil Artur, který ví, že bez pořádné dřiny to nepůjde.

Fotogalerie
58 fotografií