V říjnu 2015 natáčel herec Martin Havelka v obci Vinařice na Berounsku poslední scénu z připravovaného filmu Pět mrtvých psů od Jana Hřebejka. Režisér si ve snímku přál akční záběry, a tak Martinovi nařídil, aby se autem rozjel přímo proti kameře. Během této scény nešťastně najel do třech lidí a přimáčkl je ke zdi. Dva z nich těžce zranil. Herec údajně řídil příliš rychle a roli sehrál i kluzký povrch. Havelka začal brzdit jinde, než měl, a auto pak jelo jinak, informuje Deník.cz.

„Já jsem nehodu viděl, ale to byl zlomek vteřiny. Viděl jsem auto, které přelítlo, a pak ránu,“ cituje Deník.cz slova, která pronesl majitel domu Vladimír Nový. Prý někteří spekulovali i o tom, že za neštěstím mohly stát vadné brzdy. Scéna se však točila už poněkolikáté.

Soudce Jaroslav Zalejský proto nařídil jednání přímo na místě nehody. Přítomen byl i Martin Havelka. „Já jsem tu poslední jízdu už jet nechtěl. Ale oni chtěli ještě jednu a pan režisér mi řekl, abych jel,“ tvrdí herec.

„Z poslední jízdy chybí brzdná stopa a nevím, jak rychle auto v kritické chvíli jelo. Jednání odročuji na neurčito z důvodu určení znalce, který řekne, zda auto, které obžalovaný řídil, zanechává brzdné stopy, či nikoliv,“ dodal Zalejský.

Fotogalerie
30 fotografií