Obávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich promluvil o tom, že pracovat v gastronomii je dost náročné a ne každý se pro to hodí. „V téhle branži se totiž musí pracovat, a to spoustě lidem dneska nesedí. Práce vyšla trošku z módy. Lidi by prostě rádi přeskočili tu dobu, kdy se musí dělat, jenže ono to v té gastronomii nejde,“ řekl v rozhovoru pro Frekvenci 1.

On sám měl pořádně tvrdý začátek. „Když já jsem chodil do učení, tak v 7 byl nástup, vstávačka tedy v 6. Pak na nás mistr Rytina řval, jak se to všechno má vařit a když jsi byl blbej a neznal recept, byl jsi jasnej u nádobí nebo na cibuli. Tak jsme si dali pozor všichni, že jo,“ vzpomíná.

Pohlreich přiznal, že zpočátku měl k tomu všemu také odpor a svým vrstevníkům určitým způsobem záviděl. „Já jsem to ze začátku úplně nenáviděl. Je vám 15 let, venku je krásně, studující kamarádi chodí po světe a ty seš tam zavřenej ve sklepě v Obecním domě. V létě tam bylo i 50–55 stupňů.“

Později, když šel na vojnu, tak ve vaření pokračoval i tam. „Nevěřil bych, že tohle někdy řeknu, ale dnešním mladým klukům by ten rok vojny prospěl,“ dodává.

Fotogalerie
26 fotografií