Patrik Hartl pokřtil svůj třetí román, tedy dvojromán Okamžiky štěstí, který lze číst z obou stran. Jak je jeho zvykem, tentokrát to však není příběh o milencích či manželech, ale o sourozencích.

Spisovatel čerpá inspiraci ze svého života, rád si ale často vymýšlí a příběhy o manželských krizích a nevěrách si podle svých představ upravuje. Sám naštěstí ale vede poklidný život. „Já jsem sám nevěru nikdy nezažil. Jsem takový věrný pejsek a se svou ženou jsme spolu čtyřiadvacet let. A myslím, že ani ona mi nebyla nikdy nevěrná,“ svěřil Blesk.cz Hartl.

Během křtu knihy Patrik přečetl její úryvek a několikrát také rozesmál své posluchače, když se začal hlasitě smát. Jeho smích je totiž velmi nakažlivý. „Když se směju, tak se snažím nadechnout a to vlastně vcucne ten vdech, a tak z toho hýkám,“ vysvětlil nám. Není v tom ale sám. „Můj syn se směje úplně stejně, je to dědičné,“ dodal a začal se smát.

Dosud se naštěstí nesetkal s tím, že by se mu někdo posmíval, spíš naopak. „Lidi si na to velmi rychle zvyknou. Ale mám spíš problém, když jdu někam poprvé – tam, kde mě neznají, tak vždycky trnu hrůzou, jak na to bude to okolí reagovat,“ svěřil se. Naštěstí se ale vždy setkal s pozitivními ohlasy.

Fotogalerie
6 fotografií