"Chybí nám 10.000, abychom dosáhli 400.000 prodaných výtisků," uvedla o kuchařce a titulu pravděpodobně s nejvyšším počtem prodaných výtisků napříč kategoriemi zástupkyně nakladatelství, které ji vydalo.

Na rozdíl od jiných cen udělovaných za literární kvalitu se Český bestseller udílí za prodejní výsledky jednotlivých titulů. Díky Českému bestselleru čtenářská a odborná veřejnost získává přehled o tom nejžádanějším napříč žánry, co knižní trh nabídl v uplynulé sezoně, uvádějí organizátoři ceny. Ocenění pořádá knihkupecká síť a internetový obchod Knihcentrum. Manažerka marketingu Knihcentra Lenka Kozubová ČTK řekla, že v deseti kamenných prodejnách této sítě se loni prodal milion knih. Další se pak prodaly v internetovém knihkupectví.

Údaj o všech prodaných knihách v ČR není k dispozici, Svaz českých knihkupců a nakladatelů sestavuje svoje žebříčky prodejnosti podle hlášení knihkupců, to je však jen dobrovolné.

V kategorii česká literatura pro děti má cenu knížka Ladislava Špačka Dědečku, ještě vyprávěj, mezi překlady v téže kategorii další díl Deníku malého poseroutky Jeffa Kinneyho s názvem Fakt smůla. Mezi detektivkami vyhrál Přízrak spisovatele Jo Nesboa a mezi překladovou beletrií pro dospělé titul Analfabetka, která uměla počítat od Jonase Jonassona. Stejný titul dostal v interpretaci Martina Stránského cenu v kategorii audioknihy; ceny Audikoniha roku 2014, které reprezentují celý český trh, ale vyhlásí až v pátek pořádající Asociace vydavatelů audioknih.

Český bestseller se dnes vyhlašoval pošestnácté, nominovaní autoři poté čtenářům své knihy podepisovali.