Ponižující a nepříjemné zážitky s policií tajil herec 34 let. „V seriálu Malý pitaval z velkého města jsem hrál muže, který s punčochou na hlavě vykrádal benzinky. Ještě než to šlo do vysílání, tak někdo na Evropské třídě stejným způsobem udělal asi tři pumpy,“ zavzpomínal herec na nešťastnou spojitost se seriálem.

„Kvůli tomu jsem pak byl dvakrát vyslýchán kriminální policií, protože popis seděl hodně na mě – věk a výška, tak se mě ptali, jestli jsem nešel opravdu loupit,“ prozradil Pavelka, kterému nakonec role v seriálu způsobila velkou spoustu nepříjemností. Nebyl však jediným podezřelým v případu.

„Ptali se mě, jestli někdo třeba neztratil nebo neprozradil scénář, protože opravdu ty pumpy byly udělány přesně tak, jak to potom běželo v televizi,“ přiznal herec. „Dopadl jsem dobře, uvěřili mi to. Ani nevím, jestli tenkrát pachatele chytili,“ dodal Pavelka. Ten při výsleších zakusil chvíle naprosté bezmoci.

Zkušení kriminalisté se však podobným případem nezabývali poprvé. Již dříve totiž narazili na případy, které byly Pitavalem inspirovány. Zloději si vzali za vzor hned první díl s názvem Aranžér. Zloděj vykrádal obchody, do kterých se dostával rafinovaně otevřenými výlohami.

Nejedná se však o jedinou Pavelkovu zkušenost s kriminálkou. „Dobře jsem se znal s emeritním kriminalistou panem Dočekalem. Když jsem točil role policajtů, tak fungoval jako odborný poradce a byl nepřeberná studnice historek z pražského podsvětí. S ním jsem třeba strávil dvě noci na výjezdech, abych viděl, jak práce policie funguje,“ prozradil.

V současnosti se mu ale role zlodějů už vyhýbají. V novém seriálu TV Prima Polda stojí na správné straně zákona. Ztvárňuje zde postavu majora Martina Fišera.

Fotogalerie
49 fotografií