Všechny zdravotní problémy přičítá stresu. „Měl jsem ucpanou cévku před vstupem do srdce. Byl jsem dokonce chvíli mrtvý. Už jsem nakukoval za oponu. Nechci nikomu brát iluze, ale obávám se, že za ní už nic není…,“ svěřil se Hemala moderátorce pořadu Zuzaně Bubílkové (63).

Video
Video se připravuje ...

Legendární hlasatel Alexander Hemala: Byl jsem chvíli mrtvý! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

„Čtyřikrát mě defibrilovali. Zjistil jsem to, až když jsem se probral. Měl jsem dokonce popáleniny na prsou. Pak mi udělali bypass,“ vzpomíná na zákrok, který podstoupil v roce 2003. Jenže tím to neskončilo! „Předloni se mi ucpal! Ani jsem nevěděl, že to jde. Měl jsem divné stavy, tak jsem jel do nemocnice, kde mi udělali angioplastiku,“ popsal už se smíchem Hemala.

Hemala neměl jen potíže se srdcem. V roce 2014 mu vzali žlučník. „Doktoři dlouho nemohli přijít na to, co mi je, takže přiznávám, že jsem trpěl velkými bolestmi. Teď jsem ale od žlučníku osvobozen,“ okomentoval to tehdy.

Moderátor začínal v televizi v roce 1973 a končil v roce 2005, kdy ČT hlasatele rušila. „Když jsem skončil, odešel jiný kolega – režisér dne – a já jsem se stal asi na osm let režisérem. Pak jsem zjistil, že mám vysedávání po kancelářích dost a odešel jsem na volnou nohu,“ dodává Alexander.

Dnes hraje divadlo, na TV Barrandov moderuje relaci o počasí a těší se, až se svojí ženou Vlastou příští rok oslaví 40. výročí. Co ještě prozradil? Podívejte se na pořad Blesk.cz Koho čas vzal.

 

Fotogalerie
35 fotografií