Vstupenka do extra třídy. „Uspět v této soutěži znamená hlavní věc, a to proniknout na trh. Otevře se asi čtyřicet potenciálních zemí, kde může umělec fungovat. A to také vítězové z minulých let předvedli,“ popsala Gunčíková soutěž ještě před odletem do Stockholmu. A velice trefně Eurovizi také vystihla. „Já to vnímám jako olympijské hry v muzice. V zahraničí to tak opravdu mají,“ řekla Gábina v pořadu ČT Sama doma.

Video
Video se připravuje ...

Vítězná Gunčíková: S touhle písní se dostala do finále Eurovize! Poslechněte si ji! Facebook

Moc dobře ví, o čem mluví... Například vousatá zpěvačka Conchita Wurst (27) své vítězství v roce 2014 proměnila v miliony na kontě. Jen za malé vystoupení na Prague Pride si řekla o čtyři tisíce eur, což odpovídá 108 000 Kč. A to prý podle organizátorů akceptovala na své poměry extrémně nízký honorář!

Celkový potenciál jejího vítězství tehdy britští marketingoví experti a agenti odhadovali na 20 až 25 milionů liber vydělaných během tří let, což v korunách činí závratných 685 až 855 milionů korun!

Video
Video se připravuje ...

Finalistka Eurovize Gunčíková: Na úspěch je sama! Rozchod s přítelem! Blesk TV

Gábinu by tedy úspěch v sobotním finále mohl vystřelit k hvězdným honorářům. A kdyby ne, ona se o budoucnost strachovat nemusí, protože pod jménem Gabriela Gun působí jako zpěvačka americké rockové Trans-Siberian Orchestra, na jejíž koncerty chodí fanoušci po statisících!

V roce 2014 vybrali na vstupném podle specializovaného serveru Pollstar víc než Elton John, Lady Gaga nebo rockoví Mötley Crüe! Za jednu šňůru, která trvá necelé dva měsíce, jsou schopni vydělat přes 50 milionů dolarů, v přepočtu tedy skoro 1,2 miliardy! Při průměrné ceně 1300 Kč za lístek je jejich výnos z každého koncertu v průměru 16,8 milionu!

A to jsou sumy, oproti nimž se 2,5 milionu korun, jež jí ve finále Česko Slovenské SuperStar 2011 vyfoukl Lukáš Adamec (ehm, ten to zatím dotáhl nejdál na vítěze slovenské verze Tvoje tvář má známý hlas...), jeví jako úplné drobné...

Video
Video se připravuje ...

Gunčíková je první Češka ve finále Eurovize! Co řekla před odletem? Blesk TV

Měla den na rozmyšlenou

O Gunčíkové se mluví jako o jedné z favoritek soutěže, přitom její účast v soutěži nebyla stoprocentně jasná. „Dostala jsem den, abych si to rozmyslela. Trvalo mi to dva, protože jsem měla ještě nějaké plány, které jsem chtěla uskutečnit v květnu, ale ta nabídka pro mě byla velmi zajímavá,“ řekla zpěvačka.

Fotogalerie
9 fotografií