Jako modelka měla tu možnost v mládí procestovat celý svět. A zamilovala si ostrovy. Nejdřív studovala univerzitu na Havaji, posléze se natrvalo přestěhovala na Seychely. Tam se vdala a vychovala dva syny.

Tu a tam si do Čech zaskočila moderovat nějakou společenskou událost nebo předtočit několik dílů pořadu Peříčko. Ale do světa showbyznysu už dávno nepatří. Teď propadla jinému oboru. Věnuje se etiketě a prodeji domů.

Hlavní činnost je pořádání seminářů v oblasti obchodní etikety i etikety stolování. Pak máme divizi realit v oblasti Indického oceánu, zejména na Seychelách a na Mauriciu, kde prodáváme domy do osobního vlastnictví v sousedství pláží a mistrovského golfového hřiště,“ svěřila se Štefánková v rozhovoru pro MF Dnes.

Janu Štefánkovou objevil brněnský fotograf Břetislav Podolník, který ji oslovil na ulici. Slavné fotografie z Playboye ale nafotila až v roce 1993 s Jadranem Šetlíkem, který ji proslavil. Jadran se tehdy rozhodl, že křehkou blondýnku obarví na tmavo, aby vypadala starší. Od té doby se Janě nabídky na práci v modelingu jen hrnuly.

Fotogalerie
6 fotografií