„Byl to pro Svěráka i pro mě naprostý šok,“ řekl Blesku Ivan Hubač (62). Tomu dal Svěrák souhlas k tomu, aby napsal k muzikálu libreto. Jenže Hubačovi se změny navrhované novou produkční, kterou se asi po měsíci práce stala žena Daniela Landy Mirjam (46), nelíbily, a tak projekt opustil (Blesk informoval). Před odchodem se ale ještě dozvěděl, jak by měl muzikál vypadat.

Proti srsti

Kupříkladu v muzikálu neměly vůbec vystupovat děti, na jejichž bezprostřednosti byl přitom úspěch filmu postaven! Role Leontýnky, kterou ve filmu ztvárnila tehdy desetiletá Dana Vávrová (†41), se má ujmout Chantal Poullain, Francouzka se sametovým hlasem, která v nadcházejícím roce 2016 oslaví šedesátiny! Takový paskvil! „Celé to bylo zkrátka proti naší srsti, mě a i Zdeňkovi. Kdyby to byli aspoň studenti DAMU, dalo by se z toho nějak vykličkovat, ale takhle...“ pokračuje Hubač.

Zastaví to?

Žádný div, že Zdeněk Svěrák za těchto okolností pátrá po způsobu, jak produkci původně udělený souhlas se zhudebněním svého filmu odebrat a vzniku „díla“ s 15milionovým rozpočtem zamezit!

Fotogalerie
8 fotografií